MAMA

Ако Марс е во Овен, имаме добри вести, но ако е во Вага, подгответе се за не толку добри вести!

Овој познат астролог ни објаснува како правилно да ја разбереме целата симболика

Марс го носи енергетскиот фокус на една личност, но покрај тоа тој е планета на дејствување, енергија и љубовни тајни, како и комуникација.

Марс се однесува различно во секој знак.Во женскиот хороскоп дава опис на идеалното момче што го бара жената, додека кај мажот го опишува него, неговата енергија, но и него во младоста и сè што всушност претставува Марс.

Душан Мачибрада – Омни Гуру, ги открива тајните на планетата Марс и сè што таа симболизира.

Овој познат астролог ни објаснува како правилно да ја разбереме целата симболика што ја носи планетата Марс и како да ја прочитаме во наталниот хороскоп на најдобар начин.

“Марс во Овен е Марс во седиштето. Овие луѓе се директни, брзи, енергични и конкурентни од секој аспект – во работата, приватниот живот и љубовта. Тие секогаш имаат тенденција да се натпреваруваат со сите, дури и ако никој не се натпреварува со нив.

“Тие се нетрпеливи и не можат да ја контролираат склоноста да се натпреваруваат со никого. Марс во Овен во женски хороскоп честопати може да симболизира личност која сака униформирани луѓе или стапува во контакт со нив”.

Тој вели дека Овните се многу желни за вистинските насоки, и дека тие најдобро функционираат кога ќе ги насочите на вистински начин.

На првиот знак – Овен, Марс е прилично „неподвижен“ и има „природно однесување“, ситуацијата не е секогаш таква и може да се случи Марс да биде во знак на протерување или пад, што често значи дека Марс не знае на тоа место. Да се „однесуваме“ или треба време да трча. Таква е состојбата со Марс во Вага.

“Овој Марс е во многу лоша позиција. Тој е Марс во егзил – така е како да водиме војна со личност која не знае како да се бори. Оваа позиција е често нефункционална. Оваа личност честопати прави проблем за себе и честопати не е подготвена

Оваа позиција е непријатна и за партнерства и за аранжмани, затоа што оваа личност честопати сака да биде во рамнотежа и на своја сметка ги губи сите позитивни аспекти. Позицијата на Марс во Вага е често непријатна за женскиот хороскоп, а емотивните врски честопати се тешки за остварување, слично на Марс во рак “.

Вагите се познати по тоа што имаат високо развиени логички способности, па умеат правилно да расудуваат.

Меѓутоа, во продолжение откријте некои работи кои се помалку познати за овие личности. Вагите тежнеат кон долги и значајни врски. Ретко која личност родена во знакот Вага ќе се пронајде во кратките врски без смисла. Тие се спремни да бидат трпеливи и да ја чекаат вистинската личност.

Тие се особено внимателни,Вагите знаат многу повеќе отколку што покажуваат. Тие постојано го набљудуваат светот околу себе и си „прават белешки“ во својата глава за сето она што го гледаат.Вагите умеат да бидат непредвидливи.

Кога е во прашање Вагата, не постои секогаш баланс. Како воздушен знак, тие може да бидат непредвидливи. Во еден момент може да помислите дека целосно сте ги сфатиле овие личности, но веќе наредниот Вагата ќе направи нешто што не сте ни помислувале.

 

 

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close