Брак

Неколку вистини кои вашиот сопруг нема да ви ги каже

Не мора секоја брачна криза да заврши со развод.

На мажите честопати им е тешко да изговорат што чувствуваат и што сакаат. Ако пак, од друга страна, немаат партнерка која е спремна „да ги прочита“ и да ги натера на разговор, доаѓа до емоционално оддалечување кое неретко завршува со развод.

Во продолжение ви прикажуваме неколку најдлабоко чувани тајни за тоа што тие навистина сакаат во својата врска и брак и воедно реченици кои мажите најтешко ги изговараат.

1. Сакам да се чувствувам добредојдено и ценето во нашиот дом.

2. Сакам да си веруваме еден на друг и да се чуваме еден со друг.

3. Сакам да ти ги признаам своите слабости, но ти да не ми противречиш за тоа.

4. Сакам да знам дека си среќна што се будиш покрај мене.

5. Сакам да ме сослушувам додека ти се исповедам.

6. Сакам да ме сфатиш и да ме разбереш.

7. Сакам сексуална интимност.

8. Сакам да ми кажеш што ти е потребно.

9. Сакам да ми дозволиш да ги исполнам твоите потреби.

10. Сакам да бидеме тим.

11. Сакам да ми кажеш дека го цениш тоа што сум добар татко.

 

12. Сакам да те сакам и за возврат да се чувствувам сакано.

13. Сакам да водиме длабоки разговори, а притоа да ти покажам колку сум ранлив, но без да ме осудуваш.

14. Сакам да ми кажеш што ти е потребно со мене.

15. Сакам спонтан сексуален однос.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close