Кафе муабет

Некои работи можеме да ги научиме само од нашата МАЈКА

Лекциите кои ни ги даваат мајките се непроценливи и незаменливи.

Мајките секогаш се тука за да не’ ислушат, да ни дадат утеха, совет и патоказ во животот. Во продолжение ви прикажуваме неколку лекции кои може да ни ги каже само најважната жена во нашиот живот – нашата мајка.

1. Вредиш многу и никогаш не дозволувај некој да те убеди во спротивното.

2. Не заборавајте дека имате само еден живот и дека тој се одвива токму СЕГА.

3. Запаметете дека животот може да се промени за само еден миг.

4. Никогаш не знаете што носи новиот ден, затоа, максимално искористете го овој момент.

5. Сакајте ја секоја фаза од вашиот живот и не чувствувајте страв додека чекорите во неа.

6. Пронајдете хоби кое ќе ве исполнува.

7. Секогаш бидете искрени кон себе.

8. Прифатете ги промените на телото и умот кои доаѓаат со годините.

9. Заборавете на стереотипите и предрасудите кои ви ги наметнува општеството.

10. Што и да правите, не можете да го запрете времето. Затоа, живејте сега!

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close