Кафе муабет

Моќни животни лекции од руски психолог: Овие реченици го менуваат животот од корен!

Овие реченици ќе ви го разубават денот и ќе ве натерат добро да размислите за својот живот.

Михаил Литвак е еден од најценетите психолози во светот. неговите реченици се зборуваат насекаде, а денес ги прикажуваме едни од најмоќните животни совети. Овие реченици прочитајте ги внимателно.

 • Ако човек не може да каже ништо добро за себе, а сака нешто да каже, тој почнува да зборува лошо за другите.
 • Депресивната состојба се појавува со цел да размисли човек повеќе за себе.
 • Прави што сакаш и не прашувај за дозвола. Нема да добиеш.

 • Способноста да се сака и добро да се поднесува самотијата, е показател на духовна зрелост. Се’ најдобро правиме кога сме осамени.
 • Незрелата личност честопати знае, но не умее. релата не само што знае, туку и умее. Затоа незрелата личност критикува, а зрелата дејствува.
 • Не трчкај ја среќата и ќе најдеш место каде што таа претстојува. И среќата сама ќе те најде. Може да ти го кажам местото каде што престојува твоајта среќа – во тебе самиот. А потот до неа е максимален развој на сите твои способности.

 • Ако нешто сакаш да докажеш некому, значи дека живееш поради оној на кој сакаш да му докажеш. Ако живееш за себе, тогаш нема потреба нешто да докажуваш.
 • Подобро е да комуницираш со добра книга, отколку со празен човек.
 • Среќата е „нус производ“ на правилно организирано дејствување.

 • Со пријателите е пријатно да се разговара, а со непријателите – корисно.
 • Не го знам патот до успехот, но го знам патот до неуспехот, а тоа е желбата да им се допаѓаме на сите.

 

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close