Бебе

Ја загубил двегодишната ќерка поради невнимание: Предупредување за родителите – оваа опacност демне во секој дом!

Иако секој родител знае за опасностите кои демнат во домот сепак нервозите не стивнуваат...

Секој родител се грижи за своето дете, постојано е под стрес пазејќи да не се повреди. Но не секогаш можеме да ја предвидиме ситуацијата.

фото илустрација

Децата се толку брзи што некогаш дури не можеме ниту да приметиме што всушност имаат во рака или во уста.

Иако секој родител знае за опасностите кои демнат во домот сепак нервозите не стивнуваат.

фото илустрација

Особено кога читаме такви ужасни приказни од вистински луѓе на кои им претстои трагедија во секунда.

Една таква ужасна приказна доаѓа од еден татко кој го загуби детето.

Овој ужаснат татко кој не можеше да се помири со фактот дека ја изгуби својата двегодишна ќерка Франческа и како што самиот вели-јас сум виновен за тоа.

фото илустрација

Девојчето проголта батерија што и ги запали органите

Нивната ќерка, всушност, проголта мала (тркалезна) батерија, но таа не почнала да се задушува, па таткото не сфатил што се случува.

Меѓутоа, додека тој седеше тивко до неа, батеријата почна да кородира по првиот контакт со плунката, па на крајот малото девојче почи0на во агонија откако течноста од батеријата буквално ги изгоре внатрешните органи.

фото илустрација

„Тешко ми е да зборувам за тоа. Не можам да ви кажам колку ме гризе совеста бидејќи бев таму, со неа и не знаев што се случува. Затоа сакам да ве предупредам не само за да откриете каде ги ставате предметите во кои ќе се наоѓаат овие мали батерии, туку и, ако некогаш ви се случи тоа, да ги знаете препознатливите непријатности.

фото илустрација

– За жал, не ги забележав навреме, дури и не знаев за нив. Можеби знаев. Можеби не беше предоцна за нас, рече тажниот татко Џорџ Десабал Ахан, кој го сними ова видео во соработка со американската организација „Shield Assident Restoration Trun“.

фото илустрација

Симптоми дека детето проголтало мал предмет, батерија!

фото илустрација

Ако детето дише тешко, рацете нагло помодрат, се држи за гради или стомак, одеднаш звучи рапаво, бара вода или се гуши . Ако батеријата веќе предизвикала оштетување на природата на дијатеза, крвав стомак, повраќање, во тој случај, никогаш не чекајте веднаш упатете се во најблиската болница.

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close