Новости

Хороскоп до септември 2020: Еве кој хороскопски знак ќе заработи најмногу пари

Ретроградното движење на Венера, од 14. мај до 25 јуни 2020 година, не спаѓа во најсреќното движење по зодијачкиот круг.

Знае да ја нагласи неверојатната неодлучност и двата пола по било која основа и било кој контекст се предомислуваат, префрлаат од лево на десно, се преиспитуваат, преточуваат од шупливо во празно, се двоумат и прават низа слични перипетии.

Кога е на небото ретроградната Венера тешко множе многумина да се одлучат на брак, а посебно не рано и главно воопшти никој не е заинтерсиран за таков вид институција.

Венера сама по себе значи љубов, а во вакво движење буди склоност кон тајни љубови.

Неверството овде е нагласено повеќе од вообичаеното, а жените се склони попрво да бидат љубовници отколку брачни партнерки и били како било, бракот под ретроградна Венера треба да се избегнува. Успехот носи само незадолжителност и неформалност, за што и да се работи.

Луѓето тешко ќе се одлучуваат на брак, но вонбрачните врски ќе цветаат.

Ситуацијата донекаде се менува на подобро доколу ретроградната Венера е во добар аспект со Сонцето или Месечината, па и со Марс донекаде. Но, ако некој се впушти во брачни води, а ретродградноста значи повторување на нешто, често се излегува од брак, но неретко и повторно се враќа на некои стари врски, а може да дојде и до повеќекратно повторување, што би се рекло дека се можни повеќе врски.

Со ретроградна Венера секогаш постои проблем со кражби, поточно крадците стануваат поактивни, па бидете внимателни.

Ќе има доста кражби, внимавајте.

Интересно е што, апсолутно сите овие ситуации, било поволни или неповолни, со ретроградната Венера во добар аспект секогаш ќе се случуваат во моменти кога нешто се повторува, или токму кога од некаде се враќаме.

Тргнувате на пат, ви исчезнуваат работи, а на враќање или ги наоѓате или ви ги враќаат. Раскинувате со саканата личност, а на враќање дома се смирувате.
Јупитер ќе биде во ретроградно движење од 14. мај до 13. септември.

Јупитер е планета на голема среќа и добивка и единствена планета која, и кога е ретроградна, нема потполно негативни дејства. на Јупитер му одговара ретроградноста, зошто се работи за враќање или поправање на нешто што било, или враќање на вистински вредности и таквата ретроградност е пријатна.

Кој имал стабилен живот ќе заработи, кој немал ќе се задолжи.

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close