Кафе муабет

ХАOC ВО СУДНИЦАТА: Марина го нападна Дарко бидејќи не сакал да дава пари за алиментација – за првото дете плаќа дупло повеќе!

Дошло до конфликт меѓу поранешните партнери...

Дарко Лазиќ и неговата поранешна свршеница Марина Гагиќ се сретнаа лице в лице во Основниот суд во Рума, каде се одржа второто рочиште за нејзината тужба за алиментација.

Фото Инстаграм/Марина Гагиќ
Фото Инстаграм/Марина Гагиќ
Фото Инстаграм/Марина Гагиќ
фото инстаграм/Дарко Лазиќ

Во судницата наводно дошло до конфликт меѓу поранешните партнери кои не можеле да се договорат за висината на алиментацијата, но и старателството над нивниот син Алексеј.

фото Инстаграм/Дарко Лазиќ
фото инстаграм/Дарко Лазиќ

„Прва дојде Марина, а Дарко доцнеше. Штом почна рочиштето дојде до несогласувања. Дарко веднаш стана и рече дека нема приходи и дека може да издвојува 25.000 динари месечно за детето, на што се спротивстави другата страна и истакна дека дава двојно повеќе за првото дете и дека не е во ред да ги дели децата“, вели изворот за српски Телеграф и додава:

фото инстаграм/Дарко Лазиќ
фото инстаграм/Дарко Лазиќ

„Дарко стана и рече дека Лорена живее во градот и дека на дете што живее во град му требаат повеќе пари, што тотално ја изреволтира Марина. Таа во своето излагање рече дека е срамно и дека нема да дозволи да го понижуваат нејзиното дете само затоа што живее во село. Дарко стана и рече „Добро, еве, можам да дадам 30.000“ на што таа му врати „не сме на пазар па да се пазариме. Тоа е твое дете““, заклучува изворот.

фото инстаграм/Дарко Лазиќ

За потсетување, Марина бара целосно старателство над детето а тоа го изјави на првото рочиште на кое Дарко не се појави бидејќи беше на патување во Египет со својата нова девојка Барбара поради што рочиштето беше одложено за следниот месец.

фото Инстаграм/Дарко Лазиќ
фото инстаграм/Дарко Лазиќ
фото инстаграм/Дарко Лазиќ

– Дарко не се појави очекувано. Знаев дека нема да дојде. Следното рочиште е закажано за следниот месец, па ќе видиме дали ќе дојде.

фото инстаграм/Дарко Лазиќ
фото инстаграм/Дарко Лазиќ

Таа, исто така, ги откри своите барања и услови.

фото Инстаграм/Дарко Лазиќ
фото Инстаграм/Дарко Лазиќ
Фото Инстаграм/Марина Гагиќ

– Целосно старателство. Алиментацијата не ми е толку важна како целосното старателство. Чувствувам дека подобро го чувам детето од него и дека повеќе се грижам за Алексеј.

По неодамнешните обвинувања на пејачот дека земала работи од куќата во Брестаж и дека никој не ја обвинува, таа коментираше:

фото инстаграм/Дарко Лазиќ
Фото Инстаграм/Марина Гагиќ
фото инстаграм/Дарко Лазиќ

– Се разбира, нема да ме обвинува кога се работи за моите работи или за работи што моите родители ги купија кога се преселивме. Ни помогнаа, не мораа, но тоа го направија. Кога се крена врева за неплатената алиментација за Лорена, отидов да си ги земам работите. Утре планирам да изградам куќа каде што ќе живееме јас и Алексеј, па ќе ги користам тие работи. Не се ефтини да ги оставите баш така, рече Марина.

фото инстаграм/Дарко Лазиќ

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close