Кафе муабет

Тaжнa вистина за детството на Тања Савиќ: Живеела во беда, немале ниту облека ниту за леб!

Таа спиеше цела зима во куќа без прозорци, а позајмуваше облека од поширокото семејство!

Тања Савиќ долго се бореше да ги врати своите синови под своја закрила, и со својата работа и кариера им обезбеди убаво и среќно детство.

Фото Инстаграм/Тања Савиќ
Фото Инстаграм/Тања Савиќ
Фото Инстаграм/Тања Савиќ

Меѓутоа, на почетокот на кариерата на Тања на неколку наврати истакна дека немала лесно детство.

Тетката на Тања Савиќ раскажува низ селото Радинац, кај Смедераво, од каде е пејачката, како Тања имала исклучително тешко детство во првите неколку години! Таа спиеше цела зима во куќа без прозорци, а позајмуваше облека од поширокото семејство!

фото Инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

– Тања е прекрасна девојка и сега е многу успешна, но се мачеше и како дете! На почетокот,  дури и немаа основни услови за неа, и со три деца некако успеаја да добијат храна – раскажува низ селото тетката на Тања.

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

– Се сеќавам дека ја бањаа во коритото, се загреваше водата на шпоретот, па ја истураа среде просторијата, а потоа ја завиткуваа со крпа додека не се исуши за да не замрзне. Потоа почнаа со реновирање на куќата, така што прозорците се уште не беа наместени, тие беа залепени со најлон, а Тања, нејзината сестра и брат, беа измачувани, спиеја во тој студ, знаеше да биде и – 10. Тие немаа ниту гардероба, но собираа од други роднини. Дури подоцна нејзиниот татко почна да заработува. Се вработил во добра фирма, па тогаш биле богати, имале најмногу пари во Радинац. Ја завршија куќата, почнаа да живеат убаво, имаа и некои споредни работи и навистина успеаа – вели тетката на Тања.

За потсетување пејачката речиси две години водеше тешка битка за синовите Ѓорѓе и Максим, и сега конечно се заедно.

фото Инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

Неодамна во јавноста се појави и скандалот дека Тања е во врска со градоначалникот на Бањалука, Драшко Станивуковиќ.

Пејачката се огласи по тој повод и истакна дека нема во план да демантира нешто што е нејзина приватност.

Фото Инстаграм/Драшко Станивуковиќ

– Не сакам да коментирам ништо. Не сакам ништо. Не сакам ниту да демантирам. Мене тоа ми е смешно. Само „но комент“, мислам дека тоа е најпаметно – рече Тања.

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото Инстаграм/Тања Савиќ

– Имам ли право да ја сочувам приватноста и да не морам да кажувам детали за мојот приватен живот. Не морам да одам на полиграф или не знам што. Вие пишувате, тоа е вашата работа. Ако имате докази – почитувам. Ако немате – почитувам и тоа. Што и да кажам јас ќе биде поинаку пренесено, а секој кој зборува за туѓ приватен живот, зборува за себе, заврши Тања.

фото Инстаграм/Тања Савиќ

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close