Школо

Татко на денот – неговите деца сакаа базен, погледнете какво чудо направи за нив!

Татко генијалец!

Оние што имаат базен во дворот знаат за какво задоволство станува збор посебно за најмладите во семејството.

Без разлика дали е во прашање гумен базен или вистински, тие ова лето посебно се хит заради ситуацијата со корона вирусот.

Оние што имаат двор многу полесно ги поминаа карантинските денови и полицискиот час на почетокот од епидемијата, а оние што во дворот имаат и базен можат да се релаксираат и сега, во овие топли денови, без да се грижат премногу за тоа што границите се затворени и што повеќето омилени летни дестинации останаа недостапни, најверојатно до крајот на летото.

Токму затоа оваа година иако трговците ги продадоа речиси сите свои базени, во продавниците се уште е голема гужва за нив. Луѓето од цела Македонија масовно ги купуваат како би можеле цело лето да го поминат во нив, а најмногу се радуваат најмладите членови во семејството.

Тоа многу добро го знае и Хосе Франко Адимилсон кој е нашиот татко на денот. Бидејќи копање дупка за базен беше скапа инвестиција за него, дојде до генијална идеја како да ги израдува најмилите.

Тој најпрво купи монтажен базен и пронајде место за него во дворот.

Но тоа не е сé. Крајниот резултат е нешто што ги воодушеви сите.

Имено, тој за да ги сокрие бочните делови од базенот, околу него изгради рамка направена од дрвени греди.

Потоа рамката ја покри со штици и на крајот додаде и скали како на децата би им направил полесно да пристапат до вода.

Па нели е ова најгенијалниот проект што може еден татко да го смисли и направи за своите дечиња? Единствениот проблем е што сега сите деца од цело маало ќе сакаат да дојдат во нивниот двор и да се бањаат во овој преубав базен.

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close