Бебе

Судбината на вашето дете е веќе предодредена: Без оглед што правите, нема да можете да го промените ова!

Карактерот и судбината на децата во семејството се манифестираат во зависност од тоа дали детето е првородено

Секое дете има своја судбина, талент, способност, карактер итн.

Но, постојат обрасци во судбината на децата; ова се забележува уште од античко време, а сега експертите исто така го потврдуваат овој факт.

Карактерот и судбината на децата во семејството се манифестираат во зависност од тоа дали детето е првородено, второродено или третородено.

Првороденото дете ја продолжува судбината на „најсилниот“ родител. Не се повторува, само продолжува. Тој мора да го подобри и поправи она што го започна неговиот родител. Тој мора да ја разбере судбината на неговите родители и неговите таленти во подобрена верзија.

Првороденчето ја носи „кармата на семејството“. И добрите и лошите работи. Тој треба да се соочи со оние недостатоци кои посилниот родител не ги надмина. И развијте ги неговите доблести. Првородените деца често работат во иста професија како и неговите родители. Тие ја продолжуваат династијата, но постигнуваат подобра позиција.

Тие не гледаат ништо корисно за да заминат да живеат во друга земја, па затоа остануваат во својата татковина.

Првородените деца трошат многу енергија за да ги решат семејните проблеми. Првороденото дете е посебно, тој е наследник во секоја смисла на зборот.

Второто дете има малку помалку енергија – но не зависи од него да реши сериозни генерички проблеми. Обично ја продолжува судбината на послаб, помек родител. Тој често избира креативна професија; има уметнички склоности. Тој се прилагодува побрзо на промените, додека тие се добри и за него. Тој е пофлексибилен, поуспешен во комуникацијата, понекогаш посреќен во неговиот личен живот.

Третото дете е ослободено од обврските. Тој може да живее како што сака и не мора да „вежба“ или да продолжи со што било. Многу детско, чисто останува во него цел живот. Му се отворени сите патеки во животот.

И неговата задача е да обезбеди помош и да покаже љубов кон постарите деца кои „го плаќаат долгот“ и ја градат иднината на семејството. Третото дете има повеќе опции. И повеќе љубов од сите први деца.

И тогаш, ако имате четири или повеќе деца – сè се повторува. Четвртото дете е како првородено, петтото дете е како второ, и така натаму. Ова е само хипотеза заснована на долгорочно набљудување. Но, во оваа опсервација ги има и истите. Главната работа е да ги сакате сите деца подеднакво. И запомнете – секој на овој свет има своја задача.

Никогаш не ја барајте среќата, таа ќе го најде патот до вас самостојно.

На крајот на краиштата, сите на овој свет го добиваат целиот кредит.Најдобрите работи ќе ви дојдат во животот кога најмалку ќе се надевате. Понекогаш клучот за среќата не лежи во неговата потрага, туку во тоа да ја пуштите и да чекате таа да ве најде сама. Трпението и срцето на надеж ќе ве одведат на вистинското место.

Размислете за тоа, имате необјаснети, неверојатни пресврти на настани што се случиле во вашиот живот? Понекогаш многу се потпираме на иднината што ја фалсификувавме во сопствените глави, но во реалноста, треба само да се потпрете на плановите што ги има судбината.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close