MAMA

Среда ќе биде еден од најпредизвикувачките денови оваа недела: Бидете подготвени, еве што ќе се случува

Астрологот Јасмина Мрдаj предвидува што не чека до крајот на неделата

Астрологот Јасмина Мрдаj предвидува што не чека до крајот на неделата

Оваа недела е многу интересна.

Првиот ден од неделата е специфичен по тоа што нема ниту еден планетарен аспект за тој ден, што е многу ретка појава. Затоа, понеделникот можете да го користите за одмор, за чувства, за реакции, за активности, и за сè.

Слободно можете да го создадете тој ден самостојно и да вложите енергија во визуелизирање на вашите желби и планови. Одморете се од сето тоа и соберете сила затоа што ќе ви треба од вторник.

Вторник е идеален ден за започнување ваши важни планови, идеи и донесување важни одлуки. Ако сакате да дознаете нешто и да добиете информации, бидете сигурни дека ќе имате корисни контакти и разговори во вторник.

Грижете се за финансиите и аплицирајте за заем или добијте документи што ќе ви послужат во трансформацијата на вашите планови. Овој ден е идеален за промена на работното место. Бидете прецизни и точни овој ден затоа што тоа чувство ќе ви даде дополнителен бонус за успех во текот на денот.

Среда е полна месечина и имаме два планетарни аспекти. Аспектот помеѓу Венера и Сатурн ќе донесе проблеми во емоционалните односи, особено оние што траат многу години. Старите проблеми повторно ќе се појават, што ќе донесе распаѓања, оддалеченост.

Ќе бидете поемотивни, почувствителни и ќе реагирате од позицијата на жртва. Исто така, истиот аспект носи проблеми со парите, разделби, просторно растојание, пречки во реализацијата на односите, чекањето, предизвици со луѓето што ги сакате, грижи и стравови.

Истиот ден, имаме исто така прекрасен аспект на небото помеѓу Сонцето и Уран, што носи неочекувани ситуации и пресврти во ваша корист. Бидете подготвени да прифатите понуди од отворено небо, како и изненадувања. Добар ден е да активирате промени во вашиот живот, особено оние што ќе ви донесат поголема слобода. Можностите што ќе бидат понудени овој ден се навистина одлични за вас и носат подобрување.

Четврток е ден што носи конкретизација на вашите идеи и планови, особено оние што треба да се одвиваат подолг период. Лансирањето на долгорочни цели сега е поддржано од ѕeвезденото небо. Преземете конкретни чекори за да ја постигнете посакуваната иднина. Иако ова ќе бара упорност, трпеливост и дисциплина, важно е да се придвижите.

Петок ќе донесе бурни настани на љубовниот фронт. Предизвиците во комуникацијата со партнерот и активирањето на емоциите на лутина и бес ќе донесат расправии и турбуленции. Дома ќе бидат присутни доминантни страсти, стимулирани од неможноста да се разбере или да се сретне со партнер, и ќе има излив на jeубомора и посесивност.

Припадничките на понежниот пол ќе се чувствуваат најмногу повредени, па затоа советот е да не реагирате набрзина или да ја преземете улогата на жртва. На тој ден, планетата Меркур е во последниот степен на знакот на Девица, која може да донесе прекин во комуникацијата и да донесе одлуки за кршење на одредена врска.

Сепак, имаме и убав аспект помеѓу Меркур и Венера што можат да доведат до смирување на ситуацијата и помирување преку попријатна комуникација и пораки. Овој аспект треба да се користи за пишување писма, книги или песни, како и за изјавување на љубов преку пишаниот збор.

Во сабота дистанцирајте се од сè затоа што ќе има многу настани во претходните денови. Повлечете се во себе и во вашиот мир, бидејќи во ист ден, ќе се нагласи иритација со мали нешта, импулсивност и гнев, како и склоноста кон влегување во конфликти.

Таа вечер, Меркур се менува во Вага, што ќе донесе друга тема за која ќе размислиме и ќе разговараме. На тој ден, Венера е исто така во последниот степен на знакот на Рак, која може да донесе одлуки за прекинување на емотивните односи.

Во недела завршуваме еден важен циклус во животот. Нагласени се судири со вашиот татко или сопруг, како и со вашиот претпоставен, затоа што егото се активира, што ќе ве натера да започнете борба со некој што е многу важен за вас.

Вие нема да сакате да попуштите и нема да имате доволно такт или трпеливост да молчите и со тоа да избегнете конфликт. Попладне можете да претерате со храна и пијалоци поради сегашното незадоволство кое трае подолг временски период и на тој начин ќе се обидете да ги надоместите непријатните емоции.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close