MAMA

Се што давате ви се враќа: 20 МОЌНИ пораки кои ќе ВИ го излекуваат животот, душата и срцето

Нејзиниот начин на размислување и мудроста што ги остави зад себе ќе живеат засекогаш

Се што давате ви се враќа

Луиз Хеј беше талентиран психолог, еден од основачите на техниката на самопомош преку позитивно размислување и автор на повеќе од 30 психолошки книги.

Таа го победи раkот без употреба на лекови и операции и им помогна на илјадници луѓе да пронајдат среќа, да лекуваат и да ги менуваат своите животи.

Нејзиниот начин на размислување и мудроста што ги остави зад себе ќе живеат засекогаш, а денес ви ги претставуваме 20-те најинтересни.

Луѓето кои ве повредија се исплашија исто како и сега.

Ние формираме најголем број ставови во детството, и како што продолжува животот, ние ги претвораме ситуациите според нашите желби за да ги сместиме сопствените верувања во нив.

Минатото го нема засекогаш – тоа е факт и ништо не може да се стори за тоа. Сепак, можеме да го смениме нашето мислење за минатото. Колку е глупаво денес да се казнувате себеси затоа што навредивте некого пред десет години?

Ние мора да се ослободиме и да им простиме на сите, без исклучок, а особено на самите себе. Можеби не знаеме да простиме, но најважно е што тоа силно го сакаме.

Кога ќе се разболите, погледнете во срцето и разберете кому треба да му простите.

Она што го мислиме за себе станува наша реалност. Секоја наша мисла ја обликува иднината.

Самоприфаќањето е клучот за повик за промена во нашите животи.

Да се ​​сакаш себеси значи да го славиш секој дел од себе и да му бидеш благодарен на Бога за дарот на животот.

Сè што ќе дадеш ти се враќа.

За да смените друг, прво мора да се промените. Треба да го смениме начинот на размислување.

Колку повеќе се држите до една работа, толку побрзо ќе мора да се ослободите од тоа. Опсесиите се опасни.

Ако нешто во животот е лесно, тогаш тоа не се лекции. Тоа е она што веќе го знаевме.

Телото постојано ни се обраќа. Само кога би можеле да одвоиме време да го слушаме! Секоја клетка во телото одговара на секоја наша мисла и секој збор.

Самокритиката го стимулира егото. Ние толку многу го обучивме умот што тој постојано се понижува и се спротивставува на промените, што сега е многу тешко да се игнорира она што ни го кажува егото од навика.

Одбијте ги мислите што ве прават несреќни, правете го она што го сакате, комуницирајте со луѓе во чие друштво се чувствувате добро.

За да имате убави работи, прво мора да верувате дека сите се можни.

Секој од нас е одговорен за сè што му се случува во животот, и за добро и за лошо.

Љубовта доаѓа кога најмалку очекуваме. Постојаната потрага по љубов води кон избор на вистински партнер, но тоа всушност нè турка во тага. Љубовта не постои таму некаде, таа е во нас и кај нас. Вие сакате и ќе бидете сакани.

Вината е целосно бескорисно чувство. Таа никогаш не помогнала никому и не може да промени никаква ситуација. Излезете од тој затвор што е можно побрзо.

Секој од нас помина низ загуби, предавства, навреди. Знак на духовна зрелост и мудрост е способноста да се заборави непријатното и да се прости на виновниот. Она што се случи беше минато. Заборавете на непријатното, скршете ги синџирите што ве држат врзани за минатото. Додека не научиме да простуваме, минатото нема да не напушти и никогаш нема да бидеме навистина здрави и среќни.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close