Бременост

Се шокирале кога ја дознале вистината: По многу неуспешни обиди добивме син, но „ДНК тестот” покажа дека не сме негови биолошки родители!

Олга и Иван долго време неуспешно се бореа да добијат дете по природен пат и на крајот се одлучија за ин витро оплодување..

Приказната на Олга и Иван Алиокин од Целибин во Русија, е најчудната што ќе ја прочитате. Имено како од некоја шпанска серија насловена “Јас не сум твоја мајка”, Олга се чувствувала шокирано кога ја дознала вистината.

Foto Metro.UK

Парот доживеа вистинска семејна драма откако набргу по раѓањето на нивниот син Денис дознаа дека тие не се негови биолошки родители, туку дека случајно ја оплодиле Олга со јајце клетка на друга жена за време на ИВФ, пренесува Британски “. Метро “.

Олга и Иван долго време неуспешно се бореа да добијат дете по природен пат и на крајот се одлучија за ин витро оплодување на клиника и посочи дека најверојатно истиот ден на оплодувањето ја запознала вистинската мајка на нејзиниот син.

Foto Metro.UK

„Денот кога отидов да извлечам биоматеријали, запознав жена во истиот оддел. Разменивме неколку зборови, но едноставно не се сеќавам на нејзиното име. Ми рече дека и се земени 10 јајце клетки, исто како и на мене. Се запознавме повторно за време на процесот на оплодување и оттогаш не сум ја видела “, рече Олга Алиокин.

Моментот кога оваа брачна двојка се посомнева дека детето што го роди Олга всушност не е нивно, беше кога тие утврдија дека малиот Денис има крвна група А, што беше невозможно со оглед на тоа дека таа има крвна група Б а нејзиниот сопруг нулта. Потоа животот им се промени сосема иако докторот првично ги увери дека тоа е „технички изводливо“ во одредени случаи.

Foto Metro.UK

Меѓутоа, правејќи ДНК тест, тие ги потврдија најлошите сомневања.

“Животот ми се преврте наопаку. Бев во шок и паника. Плачев цел ден, но не можев никому да ја кажам причината. Ни беше кажано дека никој од нас не е биолошки родител на детето”, рече Олга. Таа ги раскажа своите тешки моменти со кои нејзиниот сопруг и таа се соочија кога дознаа за резултатите од тестот, но таа посочи дека никогаш нема да се откаже од својот двегодишен Денис, дури и да го најде семејството кое го воспитува нејзиното биолошко дете.

-Мислам дека нема шанси да го „замениме“ детето. Никогаш не би се откажала од Денис. Го доев. Тој е нашето долгоочекувано дете “.

Foto Metro.UK

Сепак, Олга вели дека би сакала да воспостави контакт со жената што го родила нејзиното дете, така што тие ќе се зближат и ќе можат да се среќаваат и повремено да ги гледаат своите биолошки деца.

“Неговите биолошки родители може да го земаат  Денис за празниците ако сакаат. Само сакам да воспоставам контакт со нив”, рече Олга на крајот.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close