Кафе муабет

„Се плашам за нив“: Тања Савиќ откри што се случува со децата, побарала стручна помош!

Децата не се во контакт со него затоа што тогаш се многу подобри и помирни тврди Тања...

Драмата во домот на Тања Савиќ не запира, иако по скоро една година разделба oд нејзините синови Максим и Ѓорѓе таа сега конечно ги зема во своја прегратка, сепак се чини дека повотно нешто фали за да биде неизмерно среќна.

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

Имено, нејзиниот сè уште легален сопруг Душан Јованчевиќ неодамна им се обрати на медиумите со обвинение дека Тања им брани контакт на децата со него и тој презентираше преписка во која синовите се жалат на нивната мајка и тврдат дека се наводно незадоволни од неа.

– Уживам со моите деца и тоа е единственото нешто што ми е важно. Не ме интересира Душан – започна Тања, која не го крие гневот кон сопругот.

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

– Тој се рекламира во медиумите а не е јавна личност, дури и мене ме повика. Не сакам да му давам значење на таков човек. Докажав која сум и што сум, и тоа ми е важно, и не ме интересира повеќе – рече револтираната пејачка и истакна дека не сака јавно да се расправа со нејзиниот наскоро поранешен сопруг.

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

– Не сакам ова да продолжи повеќе, мака ми е од сè. Излегувам во јавноста како некоја најголема трачарка а не го сакам тоа. Само сакам да бидам задоволна со моите деца и сега уживам во нив – рече Савиќ, која не крие дека им забранила на децата да имаат контакт со нивниот татко.

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

– Не сакам да се занимавам со Душан. Децата не се во контакт со него затоа што тогаш се многу подобри и помирни. Веднаш штом ќе се слушнат со него, тие стануваат агресивни и почнуваат да фрлаат работи низ куќата. Засега им забранив каков било контакт со него бидејќи тоа е најдобриот начин, а и детскиот психолог ме советуваше да го сторам тоа – рече таа и додаде:

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

– Каква мајка би била, ако дозволев моите деца да загинат пред моите очи, без јас да реагирам на тоа и да ја игнорирам нивната агресија – се правдаше Тања и објасни зошто зборовите на нејзиниот сопруг немаат тежина.

„Нека продолжи да ја раскажува својата приказна“, рече Тања на крајот.

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

Душан изјави дека не се слуша со неговите синови затоа што, како што вели, Тања им го одзела телефонот, но додека имале контакт, тие наводно се пожалиле дека не се среќни покрај нивната мајка.

фото инстаграм/Тања Савиќ

– Таа им забрани на децата да ми се јават. Јас им купив нов телефон за во Србија, да ми се јавуваат кога сакаат, а таа го исклучи и забрани да ми ѕвонат. Имам пораки од порано, децата се жалат на неа, како таа не им дозволува да ми се јавуваат и колку се тажни и несреќни со неа – рече Душан, пишува Ало.
Тања неодамна за локалните медиуми откри дека нејзиниот сопруг им рекол на социјалните служби во Бризбејн дека ги оставила децата:

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

– Кога се разделивме, Максим имаше девет години, а Ѓорѓе само седум години. Децата на таа возраст се многу подложни на манипулација, особено кога доаѓа од блиско опкружување и од луѓе кои се навикнати на тоа. Исчезнаа многу убави работи што успеав да им ги пренесам. Се разбира, тие не ја изгубија добра душа. Сите сме родени како ангели, само околностите и луѓето околу нас не прават она што стануваме кога ќе пораснеме. Татко им ги научи дека овој свет е опасно место и дека тие никогаш не треба да сакаат никој друг освен своето семејство, а јас не сум во него. Ми беше многу тешко кога сфатив дека моите деца не ми веруваат. Пред нас е период во кој ќе мора да го вратиме она што некогаш го имавме и да изградиме многу нови работи – Тања ги откри своите планови и призна дека нејзините деца и системот во Бризбејн биле измамени од нејзиниот сопруг Душан:

фото инстаграм/Тања Савиќ
Фото Hello.rs
фото инстаграм/Тања Савиќ

– Тие веројатно веруваа во сè што со месеци слушаа за мене. Во социјалната служба, дури дознав дека тој се пријавил како „самохран татко“, тврдејќи дека тој е самохран татко на синовите чија мајка се откажала од нив. Јас се тресев кога го слушнав тоа. Претпоставувам дека приказната им беше доставена и на нив. Немаше можност тие да ја слушнат другата страна, бидејќи немав можност редовно да комуницирам со нив по телефон, ниту пак бев во можност да одам во Австралија поради короната. Има ситуации откако се вративме и ме потсетуваат на тоа. Кога ќе се слушнат со нивниот татко, во нив се појавува агресија и се менува атмосферата во куќата, но верувам дека времето ќе си го направи своето. Всушност, не само време, туку и соработката со детски психолог. Ова е следниот чекор што го сметам за многу важен, бидејќи сакам да излезат од сето ова со што помалку последици – заклучи Тања.

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close