Кафе муабет

Саша Поповиќ знае како со парите – се пензионираше од „Гранд” и ги изненади сите со оваа одлука!

Сите се надеваа дека Сале конечно ќе се посвети на себе и семејството...

Саша Поповиќ реши да се пензионира, но само кога се во прашање музичката продукција  „Гранд“, кој го продаде со намера да почне да ужива во своите пензионерски денови.

фото инстаграм/Саша Поповиќ
фото инстаграм/Саша Поповиќ

Сепак, неговите пензионерски денови не траеја долго, па се откри дека тој влегол во бизнисот со колешката Вики Миљковиќ и нејзиниот сопруг Драган Ташковиќ-Ташко.

фото инстаграм/Саша Поповиќ
фото инстаграм/Саша Поповиќ

– Сите се надеваа дека Сале конечно ќе се посвети на себе и семејството бидејќи работел неколку децении. Но, се чини дека Сузана залудно се израдувала дека следната година ќе го обиколи светот со сопругот при рака и ќе го има само за себе. Да, таа го чекаше толку време но изгледа дека тој не може без работа. Човекот е навикнат да работи, да се кара, да заработува – вели извор за „Свет“ и додава:

Фото Архива
Фото Архива

-Моментално гради зграда на Бежанијска коса, не сум сигурен колку точно станови ќе има, а во целата приказна се вклучени и Вики и нејзината компанија која се занимава со уредување на станови. Неодамна добил и дозвола за продажба на недвижен имот. Не би започнале нешто доколку не знаат дека ќе им се исплати. Како што се вели, ова се стари лисја. Особено што цената на квадрат таму е над две илјади евра, а може да оди и  уште нагоре – тврди изворот и додава дека Брена не се занимава со оваа работа.

фото инстаграм/Вики Миљковиќ

За потсетување, иако е здрав и витален, Саша Поповиќ реши да состави тестамент и конечно да реши на кого ќе го остави целото богатство.

фото Архива

Според медиумите, тој прочитал дека во светот богатите луѓе најчесто пишуваат тестаменти додека се здрави и витални за да не го прават тоа при крајот на нивниот живот, па наводно тајно се сретнал со адвокатот.

фото Архива

-Ми кажа дека долго размислувал за тоа, бидејќи тука во Србија се уште е табу тема. Сепак, тоа го правеле се повеќе негови пријатели, па се решил и на тој чекор. Сузана не кажа ништо, но вистината е дека со денови не можеше да спие бидејќи се прашуваше дали постапува правилно. Тој тајно отишол на совет кај семејниот адвокат, а потоа составил тестамент и го заверил кај нотар. Бидејќи таквите работи се многу трогателни, тој решил засега ништо да не кажува на семејството за да не ги вознемири – тврди за „Стар“, наводно близок пријател на Саша.

фото инстаграм/Сузана Јовановиќ
фото Архива

Како што е веќе познато, Поповиќ решил целиот имот да и го префрли на сопругата Сузана Јовановиќ, а сега се наведува дека внел ставка таа потоа имотот да го подели на нивната заедничка ќерка Александра, како и Даниел, нејзиниот син од првиот брак кого Саша го одгледа како свое дете.

фото архива

-Кога го видел вонбрачниот син на Шабан Шаулиќ како се бори за трошка наследство од татко му кој му го дал презимето, решил се што има од недвижен имот во Белград и Хрватска да и остави на сопругата Сузана. И на неа останува сето тоа. а потоа таа да го подели на еднакви делови. Вели дека од срцето му паднал камен кога сето тоа го запечатил и го завршил. Некако си симна тежок товар од себе. Сега може без размислување да се опушти и да ужива, дури и да се појави некој од страна и да побара дел од имотот или нешто слично, иако е сигурен дека тоа нема да се случи – тврди изворот.

фото инстаграм/Сузана Јовановиќ

Сузана и Саша ги пораснаа своите деца на вистински пат, а пејачката имаше среќа да се сретне со Поповиќ, кој го прифати Даниел како свое дете.

фото Архива
фото инстаграм/Сузана Јовановиќ
фото инстаграм/Сузана Јовановиќ
фото инстаграм/ Сузана Јовановиќ

– Кога се разведовме јас и неговиот татко, тој имаше седум месеци, па затоа и не знаеше што се случува. Никогаш не сум рекла ништо против неговиот татко, верувам дека Бог ќе ни суди на сите еден ден и дека секој ќе го добие заслуженото во животот. Ја имавме таа среќа, или несреќа, што таткото на Даниел воопшто не праша за него. Дури кога Даниел започна основно училиште, неговиот татко се сети да се јави и да праша за здравјето на неговиот син. Од друга страна, Даниел исто така не праша никогаш за неговиот татко, тој едноставно не чувствуваше потреба. Мојот син и јас сме пријатели, тој знае дека секогаш може да смета на мене и на Саша- рече во една прилика Сузана за „Стил магазин“.

фото инстаграм/ Сузана Јовановиќ

-Сале има кажано за Даниел безброј пати дури и во негово присуство дека го чувствува како роден син.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close