Бебе

Роди ќерка, а кога почнаа да ја шијат се изненадија кога излезе уште една глава

Два часа подоцна таа родила ќерки, но лекарите беа загрижени бидејќи сѐ уште беше во агонија...

Во семејството на Никол и Метјус Зисмер од Мичиген, имаше вистинска возбуда во пресрет на раѓањето на нивното прво дете чиј пол не го знаеа.

Тие беа пријатно изненадени кога 31-годишната Никол го донесе девојчето на овој свет, но следеше уште едно изненадување кога лекарите почнаа да ја шијат.

Видоа уште една глава и сфатија дека сè уште жената се пораѓа. По 59 минути подоцна, се роди момче, кое се криеше зад сестрата Бекли и претходно никој не го забележа.

Никол одлучи да се породи дома без лекови, вклучувајќи ги и оние за ублажување на болката, и за време на бременоста одби да оди на ултразвук. Сепак, нејзиниот план беше фрустрирачки бидејќи напорите започнаа пред да се очекуваат.

По 45 часа на контракции и болки, идната мајка побара епидурална анестезија. Два часа подоцна таа родила ќерки, но лекарите беа загрижени бидејќи сѐ уште беше во агонија.

Потоа направија итно испитување на ултразвук, што ги потврди сомневањата дека има второ дете во стомакот.

„Бев во шок. Јас дури и не видов никакви знаци на носење две бебиња, се разбира, луѓето коментираа дека сум мала. Мислевме дека полот на детето ќе биде најголемо изненадување, но јас бев исплашена кога кажаа дека во мене има нешто друго. Кога лекарите рекоа дека е второ дете, ги прашав дали лажат “, рече Никол.

Момчето имаше проблеми со дишењето по раѓањето и беше одвоено од неговата мајка и сестра.

Нивните роднини и соседи не беа толку изненадени бидејќи веќе имаа случаи на близнаци и тројки во семе

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close