Дом и семејство

Родила близнаци а кога ги видела се ШОКИРАЛА: Докторите не верувале на очите- никој не можел да објасни зошто едното дете изгледа вака!

Дејвид има албинизам...

Приказната за близнаците Даниел и Дејвид од Нигерија за кратко време стана вирална и сето тоа поради тоа што иако се еднојајчени тие воопшто не си личат.

фото инстаграм/Даниел и Дејвид

Ако мислевте дека станува збор за двојајчени близнаци, сте се излажале – нивните родители тврдат дека биолошки се речиси идентични.

фото инстаграм/Даниел и Дејвид

Работата е во тоа што Даниел е црн со темна коса, а Дејвид има исклучително бледа кожа и плава коса – затоа што е роден како албино. Нивната мајка Стејси неодамна ја сподели својата приказна со јавноста и истакна дека како и сите така и таа била изненадена кога ги видела децата по породувањето.

фото инстаграм/Даниел и Дејвид

„Не знаевме за ова кога бев бремена, па беше големо изненадување и неверојатен момент кога првиот близнак излезе со црна коса, а вториот со плава коса. Лекарите на прегледите ми кажаа дека сум бремена со целосно идентични близнаци“, започна таа.

фото инстаграм/Даниел и Дејвид

Излегува дека Дејвид има албинизам – ретка генетска состојба која се појавува кај еден од 20.000 луѓе. Интересно е што Нигерија, каде што се родени овие момчиња, има највисока стапка на оваа состојба во светот, но сепак тоа е многу ретка појава.

фото инстаграм/Даниел и Дејвид

Шокиран бил и таткото на момчињата, а Стејси раскажува како медицинските сестри трчале да го видат малиот Дејвид.

фото инстаграм/Даниел и Дејвид

“Нивниот татко беше шокиран и веднаш го нарече Дејвид “Златен”. Беше пресреќен кога ги виде. Стоеше таму повеќе од 10 минути зјапајќи во нив и рече дека тие се неговиот најголем подарок досега”, додаде таа.

фото инстаграм/Даниел и Дејвид

Благодарение на нивниот необичен изглед и таа симпатична разлика која ги прави единствени, овие момчиња набрзо станаа популарни на Инстаграм, каде што ги следат повеќе од 20 илјади луѓе. Стејси редовно објавува прекрасни фотографии и видеа од своите малечки.

фото инстаграм/Даниел и Дејвид

„Ние им отворивме Инстаграм, бидејќи веруваме дека имаат приказна што луѓето треба да ја слушнат и која ќе ја промени свеста кај сите“, вели Стејси и додава дека се почесто добива понуди за соработка од различни брендови.

фото инстаграм/Даниел и Дејвид

Таа признава дека во неколку наврати наишла на непријатни ситуации, како тоа дека понекогаш луѓето ја запираат на улица и прашуваат „кое дете е нејзино“:

„До такви разговори секогаш доашаме кога излегуваме. Луѓето се љубопитни, сакаат да знаат како се случило.

фото инстаграм/Даниел и Дејвид

Оваа мајка исто така истакнува дека момчињата имаат многу разлики кои немаат врска со нивниот изглед:

фото инстаграм/Даниел и Дејвид

„Даниел е поизразен, додека Дејвид е поголем набљудувач. И двајцата се многу љубопитни и енергични, но Даниел е исклучително разигран , а Дејвид е таков одвреме навреме“.

фото инстаграм/Даниел и Дејвид

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close