Кафе муабет

Познатата фолкерка го родила синот како средношколка, па бебето го дала во дом – денес тој и е најголема поддршка и гордост!

Кога го роди синот, нејзините ја избркаа од дома

Пејачката не крие дека откако рано стана мајка, поминала низ тешки моменти, кои, за среќа, успеа многу брзо да ги надмине, и на синот да му обезбеди безгрижно детство и нормален живот…

Една од најдобрите пејачки на фолк музика го роди нејзиниот наследник Игор Полиќ на 17-годишна возраст, кога се уште беше во средно училиште, по што и следуваше тежок период.

foto instagram
foto instagram

Ана Бекута секогаш се трудела да не го открива приватниот живот во јавноста, а нејзиниот син ретко имаме можност да го видиме.

Пејачката не крие дека откако рано стана мајка, поминала низ тешки моменти, кои, за среќа, успеа многу брзо да ги надмине, и на синот да му обезбеди безгрижно детство и нормален живот.

foto instagram
foto instagram
фото инстаграм

На седумнаесет години, бев цврсто решена да го родам детето, без оглед што ќе се случи. Бев малолетна, односите во семејството, селото, околината не беа баш најдобри. За да се смири ситуацијата го дадов Игор во еден дом во Звечанска.

foto instagram
foto instagram
foto instagram

Остана таму осум и пол месеци, јас одев на секои десет дена да го гледам и се враќав. Кога зборувам за тоа сега, како да зборувам за некој друг, тие чувства се потиснати некаде.

ФОТО: Ана Бекута / Инстаграм
ФОТО: Ана Бекута / Инстаграм

Дури кога се реши ситуацијата во семејството, кога на мое инсистирање родителите се согласија дека треба да се вратам дома со Игор, веднаш го донесов. Беше мај, наполнив осумнаесет години во септември. Игор, се разбира, стана миленик на семејството, а јас созреав на седумнаесет години. Мојата невиност не постоеше, беше заменета со пелени и грижа за детето. Јас бев, како што би рекле децата денес, затрескана, незрела и таа врска не резултираше во брак. Јас го напуштив средното училиште по втора година, а раѓањето на Игор ја забрза мојата одлука да се занимавам со музика “, рече еднаш Ана.
Ана Бекута откри дека не можела да најде работа ни како келнерка четири години.

ФОТО: Ана Бекута / Инстаграм

– Кога го родив Игор на 17 години, ми требаше брзо да се снајдам за да се издржувам себеси и другите.
Потоа почнав да пеам, мајка ми беше против, а татко ми ме поддржуваше. Пеев четири години и се обидував да најдам работа, но немаше работа за мене во Прибој, не можев ниту да се вработам како келнерка – изјави Ана.

ФОТО: Ана Бекута / Инстаграм
ФОТО: Ана Бекута / Инстаграм
ФОТО: Ана Бекута / Инстаграм

Според цртите на лицето, не е тешко да се забележи дека Игор многу личи на неговата мајка која не крие колку е горда на својот наследник. Ана е многу  врзана за своите внуци, децата на Игор, Соња и Бранко, кои ја поддржуваат својата баба во сè.

ФОТО: Ана Бекута / Инстаграм

Животна приказна на Ана Бекута ги допира луѓето одново и одново, особено жените.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close