Дом и семејство

Подобар е и од антибактериски сапун: Ги уништува бактериите се бори со настинките, еве зошто секоја жена треба да го има при рака

Уништување на вирусот: 3 капки во уво го отстранува вишокот на восок од ушите

Хидрогенот или водородот е одличен за дезинфекција на помали повреди, каде што треба брзо да ја отстраните нечистотијата од раната и да престанете со крварењето.

Ние ви нудиме уште 26 феноменални совети за користење на хидроген:

Уништување на вирусот: 3 капки во уво го отстранува вишокот на восок од ушите.

Уништување на пестициди: при миење зеленчук и овошје, додадете 700 ml хидроген на 700 ml вода и во тој раствор измијте овошје и зеленчук.

Уништување на бактерии: додадете 0,5 литри водород на 3,5 литри вода и испрскајте го воздухот за да ги убиете бактериите од воздухот.

Белење на забите: 2 лажици вода и 1 лажица водород се мешаат, а потоа исплакнете ја устата со овој раствор откако ќе ги измиете забите.

Белење на ноктите: натопете ги ноктите во водород.

Осветлување на косата: користете водород како додаток на бои или шампон.

Испрскајте влажна коса со хидроген, оставете ја да дејствува некое време, а потоа исплакнете.

Отстранување на нечистотија: во бањата додадете 250 ml 35% водород, а кога бањате, исплакнете го во туш.

За настинки: Измешајте 1 чаша водород во чаша вода и исплакнете го носот и устата со овој раствор.

За забоболка: измешајте масло од кокос со пероксид и исплакнете ја устата со оваа течност.

Чистење на кожата: избришете го лицето со водород, а потоа измијте. Ќе ги отстрани црнките и нечистотиите.

Против габа: измешајте вода и водород во еднакви делови и користете како ефикасен лек против габа на нозете.

Маринада за месо, риба и живина: измешајте вода и водород на еднакви делови, ставете го месото во тој раствор, покријте го и оставете го 30 минути. Потоа исплакнете го месото под проточна вода.

Чистење на четкичките за заби: Исплакнете го со водород за најдобра хигиена.

Отстранување дамки од ткаенината: ставете хидроген на дамката, оставете околу 1 минута и потоа исплакнете под млаз вода.

Чистење на аквариумот: совршено ги отстранува габите од аквариумот.

За здравјето на животните: ако вашите миленици се отруени од нешто, дајте им водород, тоа ќе ги смири сите проблеми со стомакот.

Перење садови: совршено ги отстранува сите нечистотии од садовите.

Средство за чистење куќа: совршен е затоа што убива бактерии, отстранува нечистотии и не е штетен за луѓето.

Исплакнете контактни леќи: оставете ги леќите во растворот преку ноќ и исплакнете ги добро.

Белење на ткаенината: додајте 220 мл хидроген и натопете ги алиштата и оставете 30 минути, а потоа измијте ги алиштата како и обично.

неутрализација на миризбата: измешајте бел оцет со хидроген и натопете крпа во оваа смеса и избришете ја куќата со неа.

Хидрогенот помага во отстранување на дамките од прозорците.

Дезинфекција на даска за сечење: избришете ги површините со хидроген и проверете дали има бактерии.

Здравје на растенијата: 1 дел водород во 32 делови вода и напои ги растенијата со него. Ова ќе ги зајакне нивните корени и ќе ги направи здрави.

Дезинфицирајте ги рацете со водород, подобро е од кој било антибактериски сапун.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close