Дом и семејство

ПЕЈАЧКАТА ГО МОЛИ БОГ ДА И ДАДЕ ДЕТЕ! Се надева дека ќе роди на 45 години: Мислам дека можам да имам потомство!

Јована сака да стане мајка...

45 годишната пејачка Јована Типшин не крие дека би сакала да се оствари во улогата на мајка, а сега откри како им одговара на луѓето кои ја прашуваат за мајчинството.

Фото Инстаграм/Јована Типшин
Фото Инстаграм/Јована Типшин
Фото Инстаграм/Јована Типшин

– Кога некој ќе ме праша, јас велам: „Еве во понеделник“. Има многу случаи каде што бев присутна, имаше еден политичар и една девојка која се разболела од ра-к, ја напаѓал бидејќи не може да има деца, таа набрзо почина – изјави Јована за Гранд онлајн.

Фото Инстаграм/Јована Типшин

Многу жени се определиле за опцијата да бидат самохрани мајки или доаѓаат до таква ситуација по сплет на околности.

Фото Инстаграм/Јована Типшин

– Мислам дека можам да имам, но кога ќе бидам подготвена и ако даде Господ, ќе бидам мајка. Ако дака да биде ќе биде, ако не фала му на Бога за тоа што го имам. Има многу жени кои сакаат да добијат дете, а не можат. Знам за случајот на еден колега, не можам да го кажам името, кој беше во манастирот Копорин каде се читаат молитви на луѓето кои не можат да имаат деца, беше со неговата сопруга  а сега имаат две прекрасни деца – откри Типшин.

Фото Инстаграм/Јована Типшин
Фото Инстаграм/Јована Типшин
Фото Инстаграм/Јована Типшин
Фото Инстаграм/Јована Типшин
Фото Инстаграм/Јована Типшин
Фото Инстаграм/Јована Типшин

Она што може да се забележи од профилот на Инстаграм на пејачката е дека таа е многу побожна. Често посетува цркви и манастири, оди на литургии и постојано се моли на Бог.

Фото Инстаграм/Јована Типшин
Фото Инстаграм/Јована Типшин

Пејачката Јована Типшин на само 18 години е прогласена за „откритие на годината“. Таа сними многу хитови кои сè уште ги пее публиката, и кои се слушаат на сите забави.

Фото Инстаграм/Јована Типшин

Јована во една прилика истакна дека снимила песна за најважниот христијански празник која може да ја нарече нејзин повратник на сцената.

Фото Инстаграм/Јована Типшин

– Да, смислата на животот е верата, молитвата, постот, исповедта, заедништвото и ширењето љубов. Верата во Бог во најтешките моменти ми дава сила да одам напред. Секогаш велам, нека биде волјата Божја. Верувам во вечен живот и со нетрпение очекувам да ги видам мајка ми, тато и саканите еден ден кога Бог ќе ме повика.

Фото Инстаграм/Јована Типшин

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close