Кафе муабет

Ова се ќерката и синот на Јелена Бачиќ Алимпиќ: Омилената авторка во регионот искрено за децата

Писателката е во брак со Мирослав Алимпиќ и има две деца, ќерката Дуња и синот Марко...

Јелена Бачиќ Алимпиќ ја напушти новинарската професија пред седум години и целосно се посвети на пишувањето!

Фото Инстаграм/ Jelena Bacic Alimpic
Фото Инстаграм/ Jelena Bacic Alimpic

Иако постигна толку многу, и во новинарството и како писател Јелена како и повеќето мајки, истакнува дека е најгорда на своите деца и дека за неа семејството е најголемо богатство.

Писателката е во брак со Мирослав Алимпиќ и има две деца, ќерката Дуња и синот Марко.

Фото Инстаграм/ Jelena Bacic Alimpic
Фото Инстаграм/ Jelena Bacic Alimpic

Иако е една од омилените автори во регионот, Јелена вели дека нејзиниот син нема одговор на прашањето кој од романите на неговата мајка му е омилен.

Фото Инстаграм/ Jelena Bacic Alimpic
Фото Инстаграм/ Jelena Bacic Alimpic
Фото Инстаграм/ Jelena Bacic Alimpic

– Тешко е да се добие конкретен одговор од Марко затоа што тој не прочитал ниту еден роман на неговата мајка.  Што се однесува до Дуња (ќерка на авторот), сите и се допаѓаат, но е особено воодушевена од новата – изјави Бачиќ за „Hello“.

– Колку брзо минуваат годините …. Ќе го парафразирам големиот Иво Андриќ и неговата реченица:

Фото Инстаграм/ Jelena Bacic Alimpic
Фото Инстаграм/ Jelena Bacic Alimpic
Фото Инстаграм/ Jelena Bacic Alimpic

„Ќе издржи таа години и часови, но„ не може да издржи часови и минути …

“Секоја мајка, вистинска мајка ќе издржи се во секое време заради своите деца. Те сакам до бесконечност!”, напиша Јелена на социјалните мрежи пред неколку месеци со фотографија од нејзиниот наследник.

Фото Инстаграм/ Jelena Bacic Alimpic
Фото Инстаграм/ Jelena Bacic Alimpic
Фото Инстаграм/ Jelena Bacic Alimpic

Нејзината ќерка студира во Холандија, а нејзиниот син со години работи како менаџер во американска компанија, а неодамна се вери со долгогодишна девојка.

Писателката по тој повод и посвети емотивна порака на снаата.

Фото Инстаграм/ Jelena Bacic Alimpic

Признавам, на почетокот недоверлива, бидејќи жити Бога, тој е „единствениот син, на мајка“ Тогаш Антонина Дотлиќ заплови во неговиот, нашиот, живот, и иако на почетокот ми беше тешко да прифатим дека некој ќе го сака како мене, дека некоја друга жена (и јас не сум мајка Едипова) ќе биде покрај него кога јас нема да бидам, со време сфатив колку сум благословена со мојата идна снаа , и дај Боже, мајка на моите внуци. Ти благодарам, прекрасен мој ангел, за вашата љубов, трпеливост и разбирање. Ти благодарам што го сакаш мојот син и пресреќна сум што наскоро ќе го носиш неговото презиме. Но, од секое име или презиме, душата е поважна и пред се, вие сте Љубов, напиша Јелена.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close