Кафе муабет

Ова е време на Јарец- принципиелните фанатици кои добиваат се што ќе посакаат!

Не се откажуваат додека не ги исполнат своите соништа...

Луѓето родени во знакот Јарец никогаш не скршнуваат од својот пат. Безбедно и непоколебливо одат на врвот.

фото илустрација

Тој има огромно воодушевување од оние кои го достигнале врвот пред нив и кои ги пропишале правилата за искачување. Тоа се резервирани, агилни, сериозни и доверливи луѓе.

фото илустрација

Сепак, тие често одеднаш се вивнуваат високо во височините, за кои отсекогаш биле длабоко убедени дека навистина им припаѓаат. За многу луѓе чудно е како Јарците ги добиваат најдобрите работни места, најголемите награди и на крајот ги прескокнуваат сите оние за кои мислеле дека не можат да им бидат конкуренција. Тие често изгледаат крајно безопасни, но всушност се цврсти и силни. Работат упорно, издржливо, успеваат мирно и воздржано да ги надминат сите притисоци и разочарувања.

фото илустрација

Изгледаат и се облекуваат формално, сакаат темни бои, но не се особено оптеретени со модата. Доволно се дисциплинирани дури и да ги остават своите чувства „за подобри времиња“. Меѓутоа, бидејќи животот не може уредно и убаво да се предвиди, тие често се наоѓаат во јаз меѓу емотивните желби и амбициозните планови, па понекогаш сами стигнуваат до целта. За среќа, секогаш имаат време за нив. Колку повеќе години поминуваат, толку помалку тешкотија имаат.

фото илустрација

Постепено, незабележливо, со достигнување на целосна зрелост, тие стануваат позадоволни и весели. Изгледаат подобро, животот конечно им го дава она што понекогаш им го одзема на почетокот, особено во младоста. Тие претпочитаат да бидат сами отколку да трпат друштво на луѓе кои ги заморуваат. Премногу се придржуваат до своите принципи и општествено утврдени правила. Кај нив љубовта, речиси никогаш, не може да дојде како „гром од ведро небо“. Тие се фанатици и веруваат во судбина.

фото илустрација

Астролозите велат дека овој хороскопски знак најмногу се плаши од сиромаштија, па од самата помисла да ги изгуби своите пари му се создаваат ноќни мори. Тој многу штеди и е најголемиот скржавец во Зодијакот.

Фото Илустрација

Јарецот штедењето го сфаќа како вложување во сигурна иднина. Многу се плаши од сиромаштија, па затоа не сака да се расфрла со своите пари. Тоа го смета за непотребно, па многу често не троши пари и на самиот себе. Ако потклекне и си купи себеси нешто скапо – долго време ќе го гризе совест.
Кредити не зема под никакви услови, а животниот сон му е да основа банка, со цел неговите пари да се размножуваат.

фото илустрација

Сепак, храбар е и се жртвува кога некој му е важен, па умее да се „отвори“ и за по некој подарок, под услов да е практичен и да не е премногу скап. Јарецот не сака да троши ни на себе ни на другите, но закана му се уште три знаци: Девица, Бик и Скорпија.

фото илустрација

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close