БебеБременост

Оваа МАМА е ХЕРОЈ се породи во када без ничија помош и лекови

Нејзината цел е да ги зајакне жените од целиот свет.

24-годишната Легаци Алонг реши да го сподели раѓањето на своето трето дете со целиот свет. Таа планирала да го роди својот најмлад син во сопствената бања, поточно во кадата, без ничија помош и без никакви лекови за болка.

Таа се снима и објави сè на Јутјуб во март, а видеото има над 700.000 прегледи до сега. Нејзината цел е да ги зајакне жените од целиот свет.

“Сакав сите што беа заинтересирани да знаат што се случува, како се чувствуваше и колку е мирно. Породувањето е засилување. После тоа, сфаќате дека можете да направите нешто”, вели Легаци, мајка и двајца постари синови – четиригодишниот Принц и двегодишниот Ромео.

“Сакам жените да разберат дека имаат избор кога станува збор за породување. Секако, објавувањето на ЈуТјуб носи свои предизвици. Прво и најважно, треба да се внимава да нема голоtија”, додава таа.

Легаци има своја компанија која нуди виртуелни дуали, жени кои помагаат и поддржуваат се преку бременост, породување и период после тоа.

“Јас дури и го родив првото дете без лекови и бев смирен. Акушерките беа импресионирани”, се сеќава Легаци, во 2016 година. Првично, таа даде совети за бременост и породување.

Потоа, таа по втор пат забремени, па ја документираше бременоста. Таа го роди својот син Ромео на 4 декември 2017 година. Таа тврди дека второто раѓање било полесно од првото затоа што знаела што да очекува.

Таа повторно забремени на почетокот на 2019 година. Се надеваше дека бебето ќе биде женско, но наскоро се случи големо разочарување, бидејќи имаше аборtус во 12-та недела од бременоста.

„Лекарите не знаеја зошто се случи тоа. Не сакав да кријам ништо и направив видеа на оваа тема, иако ми е тешко денес да се гледам. Но, тоа не го сторив за себе, туку за другите“, објасни таа.

Легаци откри само еден месец подоцна, во април 2019 година, дека е повторно бремена. Таа не ги сподели вестите до третиот месец од бременоста. Бременоста беше здрава, како и раѓањето што следеше на 12 јануари 2020 година.

Мама и тато му го дадоа името Херој.

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close