MAMA

Оваа малечка стана хит на социјалните мрежи: Никој не би му се налутил на ваков фотограф

Исто како што оваа малечка и помогна на својата сестра, ако верувате во социјалните мрежи

Една постара женска личност зависи од нејзините вештини.Понекогаш не е доволно да се направи селфи.

Понекогаш ви треба некој да ви покаже колку ве маѓепсувате во костим за капење или колку ви одговара додека сте на плажа.

Исто како што оваа малечка и помогна на својата сестра, ако верувате во социјалните мрежи.

Не знаеме дали големата сестра била задоволна од малиот автор. Се чини дека фотографката даде се од себе.

Ставангер

Општинските власти на Ставангер, град во Норвешка, покрај тоа што забрануваат телефони во училиштата, планираат да им го одземат и на помладите ученици индивидуалниот пристап до компјутери.

Повеќето градски советници ја поддржаа оваа идеја, истакнувајќи дека на овој начин на децата треба да им се дозволи да „детоксираат“ од виртуелниот свет.

Планирано е дека учениците од прва до четврто одделение веќе нема да имаат пристап до персонални компјутери, и наместо тоа ќе постават заеднички компјутери во училниците што можат да се користат со дозвола на наставникот. Целта е да се воведат горенаведените мерки за ученици од сите одделенија, од прво до десетто.

Мимир Кристијансон, градски советник, рече дека е многу загрижен за прекумерната употреба на мобилни телефони и компјутери меѓу децата и младите.„Сигурно е дека би било многу корисно и здраво за децата да поминуваат помалку време во виртуелниот свет“, рече Кристијансон.

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close