Дом и семејство

ОВАА БИЛКА ПРИВЛЕКУВА ПАРИ ВО ДОМОТ- Набавете ја што поскоро и ќе се изненадите!

Дрвото на парите треба да с епостави на југоисток...

Оние кои се љубители на цвеќе но сепак не им оди од рака одгледувањето, сега може да се израдуваат.

 

Постојат и такви цвеќиња кои може да се прилагодат на секакви услови без премногу напор, дури и во текот на зимата.

Еднo такво отпорно растение за кое не е потребна постојана грижа е красулата.

Красула може да толерира комбинација на ладен воздух и топол радијатор, а покрај преживеаните температурни варијации, ќе издржи и доколку стои во близина на отворен прозорец.

 

 

Кога станува збор за наводнување, за да напредува, доволно е да го полевате еднаш во три недели.

Красула е исто така позната и како јапонско дрво за пари, и изгледа како минијатурно дрво, што е, меѓу другото, убав додаток за секој дом.

 

 

Таа е по потекло од Јужна Африка, а што се однесува до земјата и одговара мешавина од песок, хумус и цветно тло.

Исто така, треба да и се обезбеди саксија со средна големина и се верува дека красулата ќе ви возврати за вашата грижа привлекувајќи материјално богатство во вашиот дом.

 

Важно е да се напомене во периодот кога расте красулата треба да се полева редовно со умерена количина на вода.

Помеѓу две полевања треба да се остави да се исуши. Во зима се полева многу малку или воопшто не се полева доколку е во простории со пониска темература. Премногу вода може да доведе до опаѓање на листовите. Минималната температура која ја толерира овој сукулент кој уште може да се сретне под името долар дрво е околу -1 °C.

 

Според Фенг Шуи најдобро е ова дрво да биде лоцирано на југоисток, што се смета за сектор на парите, но нема на згрешите и ако го поставите на југ или исток. Може да ја поставите и покрај влезната врата.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close