Кафе муабет

НОВА ДРАМА КАЈ ТАЊА САВИЌ: Пејачката побара стручна помош – очајна е, неможе да се помири со ова што и се случува!

Тања е свесна дека ова сега е процес на прилагодување за децата...

По бурниот период низ кој помина, Тања Савиќ сега будно го следи прилагодувањето на нејзините синови Максим и Ѓорѓе во новата средина, и решила заедно со нив да оди на психолог.

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото Инстаграм/Тања Савиќ
фото Инстаграм/Тања Савиќ
фото Инстаграм/Тања Савиќ
фото Инстаграм/Тања Савиќ

– Тања е свесна дека ова сега е процес на прилагодување за децата. Тие се навикнати на различна храна, различен живот. Тие живееја во Австралија, им недостасуваат пријателите, таткото, сè она на што се навикнати во некоја далечна земја – вели пријателот на Тања и додава:

фото Инстаграм/Тања Савиќ
фото Инстаграм/Тања Савиќ
фото Инстаграм/Тања Савиќ

– Пејачката веќе им објаснува како стојат работите и дека преку видео повик можат да разговараат со нивниот татко кога сакаат. Свесна е дека е на лизгаво тло. Она што најмногу ја загрижува е тоа што децата покрај нивниот татко станаа недоверливи кон сè. Сега и треба соработка со детски психолог за децата да не сносат големи последици. Таа е очајна, тоа е нејзиниот последен потег – заклучува пријателот на пејачката за „Свет“.

фото Инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото Инстаграм/Тања Савиќ

Откако ги врати своите синови во Србија, Душан некое време не зборуваше во јавноста но пред извесно време откри дека децата, според неговите тврдења, не сакаат да бидат покрај пејачката.

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото Инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

Душан изјави дека не се слуша со неговите синови затоа што, како што вели, Тања им го одзела телефонот, но додека имале контакт, тие наводно се пожалиле дека не се среќни покрај нивната мајка.

фото инстаграм/Тања Савиќ

– Таа им забрани на децата да ми се јавуваат Јас им купив нов телефон за во Србија, да ми се јавуваат кога сакаат, а таа го исклучи и забрани да ми ѕвонат. Имам пораки од порано, децата се жалат на неа, како таа не им дозволува да ми се јавуваат и колку се тажни и несреќни со неа – рече Душан, пишува Ало.

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

Тања неодамна за локалните медиуми откри дека нејзиниот сопруг им рекол на социјалните служби во Бризбејн дека ги оставила децата:

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

– Кога се разделивме, Максим имаше девет години, а Ѓорѓе само седум години. Децата на таа возраст се многу подложни на манипулација, особено кога доаѓа од блиско опкружување и од луѓе кои се навикнати на тоа. Исчезнаа многу убави работи што успеав да им ги пренесам. Се разбира, тие не ја изгубија добра душа. Сите сме родени како ангели, само околностите и луѓето околу нас не прават она што стануваме кога ќе пораснеме. Татко им ги научи дека овој свет е опасно место и дека тие никогаш не треба да сакаат никој друг освен своето семејство, а јас не сум во него. Ми беше многу тешко кога сфатив дека моите деца не ми веруваат. Пред нас е период во кој ќе мора да го вратиме она што некогаш го имавме и да изградиме многу нови работи – Тања ги откри своите планови и призна дека нејзините деца и системот во Бризбејн биле измамени од нејзиниот сопруг Душан:

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

– Тие веројатно веруваа во сè што со месеци слушаа за мене. Во социјалната служба, дури дознав дека тој се пријавил како „самохран татко“, тврдејќи дека тој е самохран татко на синовите чија мајка се откажала од нив. Јас се тресев кога го слушнав тоа. Претпоставувам дека приказната им беше доставена и на нив. Немаше можност тие да ја слушнат другата страна, бидејќи немав можност редовно да комуницирам со нив по телефон, ниту пак бев во можност да одам во Австралија поради короната. Има ситуации откако се вративме и ме потсетуваат на тоа. Кога ќе се слушнат со нивниот татко, во нив се појавува агресија и се менува атмосферата во куќата, но верувам дека времето ќе си го направи своето. Всушност, не само време, туку и соработката со детски психолог. Ова е следниот чекор што го сметам за многу важен, бидејќи сакам да излезат од сето ова со што помалку последици – заклучи Тања.

фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ
фото инстаграм/Тања Савиќ

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close