Новости

Не ти треба човек, потребен ти е воин кој ќе се бори за тебе!

На вашата дивот потребна му е борец кој ќе ве сака онакви какви што сте!

Вие сте еден од оние девојки, нескротливи и диви,  и колку и да сте се обиделе да го сокриете тој факт, не можете да бидете ништо друго освен тоа што сте и тоа е сосема во ред.

Вие сте токму онаква каква што треба да бидете дива во вашата хаотична убавина.

Да, можеби твоето срце е скршено и можеби не разбираш зошто некогаш изгледа дека нема излез, но треба да го знаеш ова:

Не ти треба човек, потребен ти е воин кој ќе се бори за тебе…

Не е важно дали овој војник- борец, ќе вози џип или спортски автомобил и не треба да биде важно дали носи свила или памук, нема да биде важно ниту што работи, дали на висококатница или како ноќен чувар.

Важно е овој воин да копнее по вашата сила и интензитет. Тој ќе ве гледа и нема да забележи кај вас нешто што мора да скроти или да промени, туку ќе се восхитува на вашиот карактер.

Овој воин нема да биде некој со кого можете да манипулирате или да играте како оние од  минатото – и поради тоа ќе го сакате уште повеќе.

Бидејќи ти не си жена, ти си божица.

Вашата жестокост ќе го фрли на колена секогаш кога ќе погледне во вашите убави очи, и за разлика од другите – тој нема да се плаши.

Овој пат навистина ќе го сретнете вистинскиот, бидејќи тој не е обичен маж за вас.

Потребен ви е некој чиј жар во вашите очи ќе одговара со неговиот.

И не само тоа, овој воин ќе сака да го разгори пламенот а да не го удави во сопствената несигурност.

Бидејќи тој е единствениот човек кој ќе сака да живее со вас во дивината.

Можеби неma да убие ниту еден змеј за да ја добие вашата љубов, но тој е подготвен да оди низ оган поради вашата неверојатна насмевка што ја чувате резервирана само за него.

Овој војник кој го бараш, те бара тебе!

И тој како и тебе имаше неуспешни врски што го натераа да се запраша дали можеби му е судено да остане сам до крајот на животот- но ти си таа што ќе промени сè.

 

Бидејќи душо, кога вие и овој воин ќе се сретнете  – тоа ќе биде огнена љубов.

Не обидувај се да побегнеш овој пат – знам дека срцето ти е скршено, но овој пат е поинаку. Дајте си себеси време да го сфатите сето тоа.

Вие не ќе мора секогаш да го следите, исто како што тој нема да ве следи вас. Дозволете си да останете диви дури и кога сакате само да се завиете покрај него и да заборавите дека постои остаток од светот.

Дозволете си да продолжите да талкате голи под полна месечина. Дозволете си да ја почувствувате привлечноста на ветрот во вашето срце и сонцето кон ново патување. Затоа што овој воин ќе ве сака токму поради вашата дивост и ќе ве сака такви какви што сте.

Сега ќе бидете заедно во ова. Во овој неверојатен, луд, хаотичен, чудесен живот – затоа што воин треба да сака божица, а божицата треба да му покаже на воинот што е љубов.

Спакувајте ги вашите идеи за несигурност, бидејќи и онака тоа никогаш не бевте вие. Не можете да престанете со ваква љубов, затоа ветете си дека ќе издржите до крајот.

Имајте малку надеж и дадете си шанса за уште една љубов, бидејќи љубовта која ја барате, ве бара и вас.

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close