Кафе муабет

Некои жени на 40 изгледаат како девојки, некои на 30 како тетки- еве зошто е тоа така!

Позитивните, љубезни, весели, насмеани и оптимистички луѓе секогаш изгледаат помлади...

Неодамна присуствував на прослава на дваесетгодишнината од мојата матура, каде што се собра скоро целиот мој клас.

фото илустрација

Некои од нив не сум ги видела многу долго по завршувањето на средно училиште, и многумина се преселија во други градови.

Бев многу изненадена кога видов неколку пријатели од старото училиште. Повеќето од нив не се променија многу, а некои навистина брзо старееја.

foto ilustracija

Не зборувам само за брчки, туку и за целокупниот изглед.
Некои од моите школски пријатели изгледаа како девојчиња кои имаат дваесеттина години, додека други изгледаа како да се најмалку десет години постари отколку што навистина се. Не дека ги осудувам, верувам дека генетиката играше клучна улога во тоа, но и начинот на живот. Само се прашував од каде ваква разлика.

фото илустрација

Познавам многу жени кои дури и на 50 години изгледаат како девојчиња, но ги познавам и оние кои имаат 25 години а изгледаат како да имаат 50.

Сепак, мислам дека има неколку причини за овој феномен.

1. Начин на живот;

Тука не зборувам само за добри и лоши животни навики. Не е исто да работите како чистачка во три смени и да седите некаде во козметички салон со телефонот во вашите раце.

фото илустрација

Секоја работа е тешка на свој начин, но седењето во топла канцеларија е очигледно подобро од чистење на тротоарот на студ. Некои жени стапуваат во брак на 25 години, раѓаат дете и имаат убав живот, а некои имаат развод зад себе, деца и едвај врзуваат крај со крај.

фото илустрација

2. Здравје

Тешко е да заблескате и да блеснете ако не сте здрави. Во денешно време има сè повеќе луѓе кои имаат околу триесет години и имаат здравствени проблеми. За жал, тоа е чест случај и тоа е нешто што треба да го прифатиме.

foto ilustracija

3. Образование и карактер;

Позитивните, љубезни, весели, насмеани и оптимистички луѓе секогаш изгледаат помлади.
Постојано лелекање, незадоволство и намуртеност само ќе направат да изгледате постаро. Исто така, има толку многу некултурни и нецивилизирани луѓе кои постојано се расправаат и се жалат на сè и сешто.

фото илустрација

Тогаш целата женственост и младост исчезнуваат во еден момент.

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close