Дом и семејство

НЕВЕРОЈАТНО: Вака изгледа животот во куќа од осум квадрати која има спална, дневна, кујна- сите му се восхитуваат на ова момче кое со сопсвени раце го изгради својот дом

Лука е горд на својата изработка...

Додека бил на распуст малиот Лука Тил сфатил дека му е здодевно па решил малку да се забавува но и да направи нешто за себе на кое неговите родители е многу горди.

фото принтскрин/Јутјуб

Иако имал само 12 години и откако поминал часови гледајќи видеа на YouTube за изградба на мали куќи, Лука решил да започне со проектот за изградба на мала куќа во својот двор.

фото принтскрин/Јутјуб

Бидејќи бил ученик освен џепарлакот кој го добивал од своите родители тој немал друг извор на приходи па првото нешто што му паднало на ум за да заработи пари за материјали и алати било да им помага околу домашните работи на соседите. Имено Лука почнал да коси дворови низ населбата за пари, да чисти туѓи гаражи и работел се од што би можел да заработи.

фото принтскрин/Јутјуб

На Лука му биле потребни речиси година и пол и околу 1500 долари за да изгради куќа долга околу 3 метри, широка околу 2 метри и висока околу 3 метри.

фото принтскрин/Јутјуб

Кога го заврши својот дом, Лука со гордост погледна во малата куќа која имаше кујна, дневна соба и спална соба и се восхитуваше на својот успех.

фото принтскрин/Јутјуб
фото принтскрин/Јутјуб
фото принтскрин/Јутјуб

Без разлика што во изградбата му помогнал татко му, оваа заслуга му припаѓа само на Лука затоа што во текот на таа година и пол ова момче не се откажало додека проектот целосно не завршил.

фото принтскрин/Јутјуб

Оние кои не знаат за трудот што Лука го вложил во својот дом од 8 квадратни метри, сигурно би му се потсмевале што живее во толку мала куќа, но кога ќе ја погледнат неговата изработка ќе бидат засрамени сите оние кои цинично се потсмевале.

фото принтскрин/Јутјуб

Погледнете како изгледа неговата куќа за која доби многу пофалби:

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close