MAMA

НЕВЕРОЈАТНА РЕТКОСТ ВО ИСТО СЕМЕЈСТВО: Кога се роди, сите помислија дека мајка ѝ го изневерила нејзиниот татко со РУСИН

Верувале или не, и двете се албино

Неверојатна реткост во исто семејство.

Верувале или не, и двете се албино иако се родени со разлика од 12 години!

Токму поради својот изглед, 14-годишната Асел е многу барана во својата татковина како модел, а по слични патека оди и нејзината 2-годишна сестра Камила, која исто така е албино. Што многумина ги направи скептични за тоа кој е нивниот татко.

Дури и нивната мајка била шокирана кога докторот по породувањето ја обвинил дека го изневерува сопругот и дека нивниот татко е „некој Русин“.

– Кога го родив Асел, генетиката не беше премногу развиена тука. Дури сега се развива. Лекарите биле шокирани и убедени дека во неа има руска крв. Кога започнав да ја проучувам нејзината состојба, дознав дека таа всушност е албино. Отпрвин, сите беа изненадени и изненадени. Не знаев што да направам, како да живеам со тоа – признава 38-годишната Ајман Саркитова.Асел започна да се занимава со манекенство на 10-годишна возраст, а заедно со нејзината сестра Камил е уште попривлечна и поинтересна за брендовите и огласувачите.

Сепак, и едните и другите мора да се грижат за кожата многу повеќе од другите.

– Ако излезам попладне, мора да ставам крем со фактор, да го заштитам моето тело со облеката, да носам капа или  чадор. Вечерта ми е многу полесно кога нема сонце – објасни Асел.Од друга страна, нејзината мајка вели дека девојчињата живеат сосема нормално и не се разликуваат од другите деца, иако првично имале проблем со околината.

– Беше тешко на почетокот затоа што сите деца зјапаа во неа. Таа веќе се чувствува подобро и ние не ја ограничуваме со ништо. Ја охрабрувам да се сретне со други албино тинејџери и да разговара со нив за вообичаените проблеми – заклучи Ајман.

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close