Холивуд

Најтажниот анимиран филм на сите времиња кој ќе ве расплаче: Имаат малку, а сонуваат за многу повеќе!

Животна приказна на едно семејство која нема да ве остави рамнодушни

Снимен пред 80 години, во 1936 година, филмот “Somewhere in Dreamland“ (некаде во земјата од соништата) и денес ќе расплаче многумина.

Животна приказна која нема да ве остави рамнодушни.

Дејствието во краткометражниот анимиран филм кој важи за еден од најтажните на сите времиња, се одвива во периодот помеѓу Првата и Втората светска војна.

Креатор на овој анимиран филм е Макс Фличер,истиот оној кој е одговорен за ликовите на култните ликови Попај Морнарот и Бети Буп.

Акцентот на овој филм е ставен на соништата на децата, кои сакаат да живеат во подобар свет, во земја каде ќе може да им се исполнат нивните соништа.

Во реалниот живот имаат многу малку, а сонуваат за многу повеќе.

Фото: Принтскрин/ Јутјуб

Во филмот “Somewhere in Dreamland“ станува збор за тажната приказна на еден сиромашен брат и сестра, како и нивната мајка, која нема можност да ги исполни нивните желби и да ги прехрани.

Фото: Принтскрин/ Јутјуб

Сцена од која буквално ќе ви се скрши срцето, е онаа кога децата велат дека се уште се гладни, но мајката за жал нема што повеќе да им понуди.

Фото: Принтскрин/ Јутјуб

Преживуваат од тврд леб кој го топат со вода за да биде помек и да можат да џвакаат.

Фото: Принтскрин/ Јутјуб

На крајот, соништата се остваруваат, бидејќи луѓето околу нив им помагаат на сиромашните деца и нивните мајки.

Фото: Принтскрин/ Јутјуб

„Некаде далеку во земјата на соништата, јас и ти ќе бидеме среќни. Ќе го имаме она што можеме само да го посакаме, ќе ги видиме сите чуда “ е пораката која ја носи филмот.

Фото: Принтскрин/ Јутјуб
Фото: Принтскрин/ Јутјуб
Фото: Принтскрин/ Јутјуб
Фото: Принтскрин/ Јутјуб
Фото: Принтскрин/ Јутјуб
Фото: Принтскрин/ Јутјуб

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close