MAMA

Моќна мантра за среќа: Кажете ги овие зборови секое утро и гледајте како радикално се менува вашиот живот!

Ако постојано зборувате за тоа колку сте уморни, колку малку пари имате и колку сте ужасни на работа

Нашите мисли влијаат на тоа како се чувствуваме и што правиме, и не ни треба никаква наука што ќе ни го докаже тоа. Кои се нашите мисли, таков ќе биде нашиот живот. Веројатно сте забележале дека кога сте нервозни, целиот ден е исполнет со негативна енергија.

Ако постојано зборувате за тоа колку сте уморни, колку малку пари имате и колку сте ужасни на работа, следниот ден ве чекаат тие мисли и реченици и имате впечаток дека ништо не се менува.

Афирмација или мантри има, за да се поправи нештата. Обидете се да започнете со овие зборови секое утро и да размислувате исклучиво позитивно во текот на денот. Оваа вежба ќе има ефекти само ако сте фокусирани на позитивната страна на животот.

Не очекувајте промена преку ноќ, но со постојана работа, ситуацијата ќе се промени. Секое утро, откако ќе се разбудите и ќе испиете утринско кафе, изговорете ги гласно овие реченици:

Јас сум убава. Денес ќе се облечам како да е роденден

Денес верувам во себе и донесувам правилни одлуки

Се е во ред

Се сакам себе си и ги прифаќам сите свои маани

Се радувам на искуствата што ќе ги стекнам денес

Денес ќе го создадам денот како што сакам

Чувствувам љубов

Кажете си ги овие едноставни афирмации на себе, а потоа продолжете да го правите она што го сакате. Афирмациите можат да бидат повеќе лични и прилагодени само за вас, без ограничувања. Нека бидат ваш будилник и запознавање со нов ден.

Колку е убаво кога ќе почувствуваш вистинска среќа во срцето, па сакаш да го замрзнеш тој момент, да го запаметиш и да го впиеш во себе, засекогаш.

Понекогаш тоа е моментот додека ја мирисаш косата на своето дете, или додека гледаш телевизија потпрена на нечие рамо кое те исполнува. Додека служиш јадење или кафе на своето семејство. Или кога ќе ги добиеш резултатите од лекарскиот преглед кој ви вели дека се’ е во ред.

Вистинските моменти на среќа се кога уживаме заедно со нашите сакани, кога се прифаќаме еден со друг онакви какви што сме. Вистинска радост во срцето е кога ќе те прегрнат нечии невини раце, а притоа ќе сфатиш дека тие раце се твојот свет.

Вистинските моменти на среќа не можат да се доловат со фотоапаратот. Вистинските моменти на среќа не се оние кога се фотографираме и ставаме фотографија на социјалните мрежи. Вистинските моменти на среќа не можат да се раскажат. Чистата среќа е присутна некаде во нечија насмевка, мирис или допир. Оние моменти за кои вреди да живееме!

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close