Кафе муабет

Мајка преживува пeкoл поради името на бебето: Свекрвата ми рече дека е yжacно, пријателите ми се смеат- името е често и вообичаено!

Необична ситуација со која се соочу една мајка

Името на момчето е Брајан, што е име кое се смета за „нормално“, односно име кое е доста често па поради тоа и ситуацијата со која се соочи оваа мајка е уште почудна.

За новите родители една од најтешките работи е изборот на име за детето и реалтно тоа воопшто не е лесно бидејќи родителите обично гледаат името да им се допаѓа на нив, но и на околината.

Сепак, една мајка се најде во многу невообичаена ситуација, иако, како што тврди, името што го дала на нејзиниот син е прилично „обично“ и секојдневно.

“Тој има шест недели и семејството и пријателите не го викаат по име. Измислуваат глупави имиња како” бебето Бобо “на пример и тие буквално се смеат кога ќе го кажам неговото име. Свекрвата ми рече гласно и јасно дека името на бебето е одвратно и дека таа не може да го каже тоа без да се смее. Му реков на мојот сопруг дека мислам дека на луѓето кои не можат да го викаат нашиот син по име треба да им биде забрането да го гледаат. Тој смета дека претерувам и драматизирам. Но, тој ќе порасне знаејќи дека го мразат неговото име. ”напиша оваа очајна мајка на страната на Mumsnet.

foto ilustracija

Патем, името на момчето е Брајан, што е име кое се смета за „нормално“, односно име кое е доста често па поради тоа и ситуацијата со која се соочи оваа мајка е уште почудна.

Сепак, не сите веднаш ја бранеа, ако го очекувавте тоа.

„Со најдобри намери – сигурно сте знаеле во што се впуштате кога решивте да го крстите своето дете Брајан?“, Ја праша една жена, додека друга рече дека „луѓето постојано измислуваат прекари за бебиња, без разлика какви се нивните имиња “.

„Мислам дека Брајан има лоша репутација како име и изненаден сум што претходно не сте размислувале за тоа“, „Зарем не ви се допаѓа друго име? Можете да го промените“, коментираат тие.

Иако многумина се согласуваат дека не им се допаѓа името, тие велат дека коментарот на нејзината свекрва е многу непристоен.

„Не грижи се, сè додека не порасне доволно за да биде свесен за неговото име, тие ќе се навикнат“, ја поддржаа тие.

„Без оглед што мислат луѓето, мислам дека е ужасно грубо да не го викате со име, без разлика дали е контроверзно или не“, „И мене страшно би ме изнервирало“, „Не мора да оправдувате нечиј избор но почитувајте го, „Патетично е возрасните да се смеат на името на детето, навистина е патетично“, се дел од коментарите наменети за оваа мајка.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close