Брак

Мажите стапуваат во брак само од две причини: И ова важи за сите мажи!

Почувствувајте ја разликата, бидејќи тоа е навистина важно...

Во ова време, слободно може да се каже дека мажите не брзаат да стапат во брак и не чувствуваат потреба ја побараат девојката со која се во врска.

фото илустрација

Наместо тоа, тие претпочитаат да го одложуваат бракот со години, велејќи дека тоа е само формалност и дека хартијата е непотребна. Но, сепак има и такви кои се подготвени да се венчаат и да основаат семејство со сите последици што произлегуваат од оваа одлука. Значи, кои се причините зошто се одлучуваат на ваков одговорен и сериозен чекор?

фото илустрација
фото илустрација

Постојат само две такви главни причини.

Замислете ја ситуацијата: Маж се среќава со жена која постојано се бори да му угоди, а таа е згодна, убава и што е најважно, таа е повеќе заинтересирана за него отколку тој за неа. И мажите, патем, се чувствуваат одлично во вакви случаеви. И оваа жена ја „заслужува“ неговата љубов на сите можни начини: готви неверојатни оброци, му угодува во кревет, се грижи за него, генерално не прави ништо за да го оптоварува. Но, во исто време, таа со сите сили се обидува да го убеди мажот дека таа е идеалната за улогата на добра и примерна сопруга, пишува Stil.kurir.rs

фото илустрација

Така, со текот на времето, човек почнува да размислува: “Зошто да не? Удобно е!” Односно, ако целта на овој човек беше да најде „удобна“ жена, во која идеално ќе се комбинира улогата на љубовница, готвачка, понекогаш „мајка“, и што е најважно, таа жена може да организира целосна удобност и спокојство за него, тогаш тој е подготвен да „жртвува“.

фото илустрација

Впрочем, тој сака да ја добива целата оваа удобност редовно, така да се каже – 24 часа на ден. Но, тука е исто така важно што оваа жена НЕ живееше и не сакаше да живее со него ПРЕД бракот.

фото илустрација

Така за да се докаже пред него таа ги правеше сите тие активности односно, таа, се разбира, можеше да го посети, па дури и да остане неколку дена, и да му удоволува  но во исто време таа јасно стави до знаење дека нема да живее со него без да стапи во брак, бидејќи има други вредности и приоритети. И тогаш мажот сфаќа дека нема да има „бесплатни подароци“, и ако сака постојано да се капе во љубовта и наклонетоста на оваа жена, тогаш треба да се ожени со неа.

фото илустрација

Ако мажот е навистина искрено заљубен во жена, тогаш прашањето како да го „натера“ да се ожени за неа, не треба да се постави. На крајот на краиштата, тој самиот е подготвен да и предложи брак, и покрај фактот дека жената дури и не се докажала. Доволно е саканата жена да биде подготвена за брак, и ова е навистина доволно. Покрај тоа, често се случува мажот да и ласка на оваа жена, да се обиде да ја направи среќна, и ако таа возврати со иста мерка, тогаш мажот мисли: “Морам да се оженам!”
И сега, по некое време, бидејќи беше целосно среќен и што е најважно сигурен во исправноста на сопствената одлука, навистина се ожени со оваа жена. На крајот на краиштата, тој сфати дека тоа е навистина неговата судбина.

фото илустрација

Се надеваме дека ја забележавте разликата помеѓу првата и втората причина зошто мажот сака да се ожени. Почувствувајте ја разликата, бидејќи тоа е навистина важно. Се разбира, може да има некои други причини за стапување во брак, но овие две причини се уште се главните, а сите други, на еден или друг начин, произлегуваат од овие две..

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close