Новости

Како да му кажам на петгодишниот син дека мама нема да се врати од болница- потресна исповед на сопругот на почиnатата трудница!

Освен што не му дозволија да ја види или да и донесе работи кои и беа потребни тие и го зедоа телефонот на неговата сопруга Мелиха, па не можеа ни да се слушнат...

Јасмин Лисак, сопругот на Мелиха Лисак, 24-годишна жена која п-очина во Клиничкиот центар на Универзитетот во Сараево (КЦУС) пред неколку дена во седмиот месец од бременоста, за Аваз, откри шокантни детали за последните денови на неговата сопруга.

фото Фејсбук/ Мелиса Лисак

Освен што не му дозволија да ја види или да и донесе работи кои и беа потребни тие и го зедоа телефонот на неговата сопруга Мелиха, па не можеа ни да се слушнат. Со сето горенаведено, тој едвај на фиксниот телефон во болницата успеа да добие доктор а со тоа и информации за Мелиха.

фото Фејсбук/ Мелиса Лисак

Како сега да му кажам на мојот петгодишен син дека неговата мајка нема да се врати од болница – прашува Јасмин низ солзи.
Според него, сè што добил од докторот на КЦУС е кратко отпусно писмо.

фото Фејсбук/ Јасмин Лисак

Ќе побарам наод за да утврдам од што починала“, рече Јасмин, меѓу другото.


Го најдов главниот лекар кој ме излажа дека жена ми е подвижна и дека оди сама во тоалет, всушност, сопругата имаше катетер и лежеше неподвижна. Не сакаа да ја кренат, таа цело време лежеше на грб. Не сакаа да ја кренат да седи некое време, да дише.

Како и да е, сè се откри малку по малку, во понеделник кога сопругата по-чина. Имам пораки, стигнав до телефонот. Еден колега и го подарил тој телефон, лежејќи со неа во истиот оддел. Разговаравме, вели таа, плачеше цела ноќ, а никој не влезе во нејзината соба. Таа вели дека персоналот е за Бог да те заштити, дека никој не ја гледа ни  чува – рече Јасмин за Аваз.

Во 20 часот на сопругата и се слоши, ја закачија на апарати за дишење без наше знаење, потпис. Мојата сопруга беше на апарати за дишење само 40 минути. И потоа по-чина. И таа и бебето. Ни пишаа отпусно писмо од болницата и никаде нема документи од Зеница и нема наоди за тоа што сторивме.

фото Фејсбук/ Мелиса Лисак

Се качив горе во нивната дирекција и поднесов барање да ми бидат доставени наодите, целата нејзина документација. Тие не ни ги вратија документите, рече Лисак…

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close