Дом и семејство

И ПОКРАЈ НЕЈЗИНИОТ ДЕФОРМИТЕТ ТАА Е СРЕЌНА И НАСМЕАНА: Ова 12 годишно девојче е родено сосема здраво- мало невнимание сосема и го промени животот!

Имено таа откако паднала кога имала само една година се здобила со повреда на вратот која ја обележа нејзината иднина...

Судбината на 12 годишната Афшин од Пакистан која е родена како здраво дете сигурно ќе ве расплаче.

фото инстаграм/ Afsheen Gul

Имено таа откако паднала кога имала само една година се здобила со повреда на вратот која ја обележа нејзината иднина.

фото инстаграм/ Afsheen Gul
фото инстаграм/ Afsheen Gul
фото инстаграм/ Afsheen Gul

Афшин сега има 12 години и живее во Пакистан, а поради една несреќа нејзиниот живот е сосема поинаков од животот на нејзините врсници.

Кога имала само една година, Афшин паднала од скутот на нејзината сестра и го повреди вратот, кој остана закривен на 90 степени.

фото инстаграм/ Afsheen Gul
фото инстаграм/ Afsheen Gul

Бидејќи семејството немало финансиски средства да побара медицинска помош, Афшин сè уште живее со деформиран врат.

Таа има потешкотии во хранењето и спиењето, но во нејзиниот дух таа е како и другите деца на нејзина возраст. Сака да се дружи, да игра, да се забавува.

фото инстаграм/ Afsheen Gul
фото инстаграм/ Afsheen Gul

Лекарите во Пакистан изјавија дека шансите таа да ја преживее операцијата се само педесет проценти и тие одбиле да се нафатат на каква било операција. Но, нејзиниот брат и мајка Џамелан се надеваат дека девојчето еден ден ќе оди на операција  и со тоа ќе си го подобри квалитетот на животот.

И покрај нејзиниот различен изглед, Афшин има многу пријатели и со задоволство е прифатена во општеството. Нејзиниот единствен проблем се возрасните минувачи кои понекогаш невкусно „загледуваат“ во неа.

фото инстаграм/ Afsheen Gul
фото инстаграм/ Afsheen Gul
фото инстаграм/ Afsheen Gul

Кога ќе порасне, таа би сакала да стане лекар и да им помогне на децата кои немаат пари за квалитетна медицинска нега.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Afsheen Gul (@afsheengul786)

Афшин е активна и на социјалните мрежи, а нејзините пријатели велат дека таа е весела и ведра личност.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close