Дом и семејство

Еве зошто со сиво-бели комбинации во кујната никогаш нема да погрешите

Безвремена класика

Сиво-белите комбинации се одличен избор за сите стилови на кујни, модерни, класични па дури и оние во „винтиџ“ стил.

Можете да комбинирате и со две нијанси на сива боја, а кога избирате најдобро комбинирајте комплементарни бои, кои се една покрај друга, или контрастни нијанси кои се наоѓаат на спротивната страна.

Контрастните бои даваат енергија, додека комплементарните смируваат.

Дрвените елементи во кујната исто така додаваат топлина во просторот бојадисан во студени сиви нијанси. И не заборавајте дека исто како и во природата, сивите и нијансите на боите на песокот ќе создадат совршена хармонија. Зелената и жолтата исто така можат да се вклопат во сиво-бела кујна, а ак вашата кујна е сива со сјај ќе стојат убави и акценти во небесно сина боја.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close