MAMA

ДОАЃА НОВА ЕНЕРГИЈА: Сонцето испраќа подароци. Дали среќата ќе ви се насмее и на вас!

Дали ги исполнувате очекувањата на друштвото?

Пред нас има многу предизвикувачки транзити, затоа подгответе се за вртоглаво патување низ свет на промени (22.09. До 23.03.2020)

Пред нас има многу предизвикувачки транзити, затоа подгответе се за вртоглаво патување низ светот на промените.

Сепак, добро е што се случуваат промени во владеењето на Вагата, бидејќи нејзината енергија ќе ни помогне да воспоставиме рамнотежа и да го најдеме најдоброто решение.

Време е да се испуштат старите ментални конструкции и да се дозволи ветрот на промени да ги замени со нови, некои попозитивни и поубави верувања.

Дали ги исполнувате очекувањата на друштвото? Сега имате единствена можност да филтрирате сè на вистински начин, и преку објективност и преку интуиција и сопствена проценка. Ова особено ќе ви помогне да ги надминете пречките кога Марс и Меркур се во исто време во ретроградна фаза.

Кога овие две планети се ретроградни, можна е зголемена конфузија и неизвесност, но и силна интуиција. И покрај ударите на Марс и Меркур, зголемената интуиција ви помага да воспоставите врска со себе и да го слушате вашиот внатрешен глас.

На пример, можеби не го гледаме јасно вистинскиот пат пред нас, но интуитивно ќе почувствуваме во кој правец треба да одиме.

Иако Вагите можат да ни помогнат да ги почитуваме правилата и законите на општеството, на подлабоко ниво тие нè потсетуваат на нашиот морал и вистина.

Тоа нè потсетува да постапуваме во согласност со сопственото внатрешно битие и да препознаваме што изгледа правилно и погрешно според нашиот сопствен компас.

Небото на планетата Дополнителни упатства за ова може да се најдат во египетската астрологија во која Вагите обично се поврзуваат со Ма’ат.

Ma’aт е моќна божица која носи пердув во својата круна. Тоа пенкало се мери со нашето срце се до моментот додека сме живи, за да видиме дали сме живееле вистински, автентичен живот.

Ако нашето срце се совпаѓа со тежината на перјата и е во рамнотежа, се смета дека водиме живот чист со срце.

Перо навистина не се грижи колку правила сте следеле или колку добро сте ги исполниле очекувањата на општеството, тој е повеќе заинтересиран дали сте живееле до целосниот потенцијал и повик на вашата душа. Тоа е повеќе за тоа колку сте автентични.

Се разбира, повеќето од нас се трудат да бидат добри, одговорни граѓани и да придонесат за хармонија на оваа планета, но мора да ја земеме предвид и нашата вистина и она што го постигнавме на оваа планета.

Енергијата на Вагата нè потсетува дека никогаш не треба да судиме за книгата според нејзината корица. Секој има свое место и цел на овој свет и сите се сметаме себеси еднакви, без разлика каде сме биле или што сме сториле.

Енергијата на Вагата е крајната прошка и сочувство. Се работи за признавање дека сите го имаме нашето кармичко патување и дека е наша одговорност да го направиме она што го сметаме за правилно и вистинито во нашето срце, а не во срцата на другите.

Во овој период на владеење на Вага, поврзете се со вашето вистинско автентично јас.

Држете се настрана од туѓите мислења и споредби и пронајдете начин да ја почитувате вашата вистина, вашата мудрост и вашите мисли и чувства.

Ослободете простор за сопствениот глас на душата преку кој можете да блеснете.

Вагите изгледаат самоуверено и слатко и се чини дека не можат да имат мани, но, како и сите ние, така мани имаат и личностите родени во овој хороскопски знак. Во случај да се загриживте, нема потреба, затоа што во Вагите нема ништо криминално, само тоа што ги сакате може да биде и слатко и чудно истовремено.

Вагите се родени такви и речиси секоја Вага има чудни навики. Само научете да не обрнувате внимание на тие навики или едноставно прифатете ги со хумор. Точно е дека Вагата е неодлучна речиси околу сите работи. Од мали до големи одлуки – за нив се’ е тешко!

Вагите мразат кавги и второто име им е компромис. Сакаат да направат мир во светот, а иако знаат дека тоа е невозможно, сепак, постојано се обидуваат да бидат во хармонија со луѓето кои ги опкружуваат. Без оглед на тоа колку Вагата е зафатена, нема начин да одбие ако нешто побарате од неа.

Тоа не значи дека секогаш е среќна поради ова, туку Вагата едноставно не знае да каже НЕ. Вагите се плашат некогаш да не пропуштат нешто, па без разлика на тоа колку се уморни, ќе отидат на некоја забава само за да не пропуштат важен настан.

Но, запаметете дека Вагите не се мрзливи и дека сакаат предизвици. Без оглед на тоа колку се среќни и задоволни со својот живот, секогаш ќе бараат начин да се подобрат себеси. Вагата и самата си поставува предизвици и се труди додека не постигне се’! Ах Ваги, колку е слатко, чудно, но и неверојатно да се има личност како вас!

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close