Брак

Дедо ми беше муслиман, баба ми православна: Нивната ЉУБОВ беше сkандал во нивното село

Се врати во педесеттите години, минатиот век

Се вратив во педесеттите години, минатиот век

Дедо ми ја виде баба ми во едно село. Тој одел заради работа токму во ова место. Штом ја видел, „тој веднаш ја загубил главата“. Тој се убедувал дека се е погрешно и дека не чувствува ништо, затоа што таа е Србинка од глава до пети, а тој беше муслиман од старо исламско семејство.Но, погледот се сретна и тоа беше тоа.

Тоа беше скандал кој во нивното мало село се памети. Тие избраа љубов. Како што е вообичаено, семејствата се откажаа од нив, но некако успеаја.

Тие добија седум деца и живееја во складен брак.Нивниот брак беше испреплетен со кавги, но и со голема и тивка љубов. Тие честопати се карале „чиј Бог е поважен и поголем“.

Баба имаше морална предност, имено дедо имаше еден „поrок“, тој сакаше да јаде сланина. Во една пригода кога баба го најде во подрумот тој јадел сува сланина, таа го прашала „што би рекол твојот Бог сега ако те види?“

„Не постои мојот и твојот Бог. Бог е еден“, рече тој со задоволство додека џвакаше.
Овие беа среќни времиња.

Таа е една од најшколуваните дами во Холивуд – нејзиниот сопруг од љубов ја промени својата вера!

Натали Портман, чие вистинско име е Натали Хершлаг, родена е на 9 јуни 1981 година во Ерусалим.
Портман денес е една од ретките образувани дами во Холивуд. Заврши психологија на Харвард, а потоа дипломираше на Еврејскиот универзитет.

Покрај тоа што е факултетски образувана, Натали може да зборува течно хебрејски и англиски, а разбира и француски, германски, јапонски и шпански.

За време на снимањето „Црниот лебед“таа се запознава со својот сегашен маж, балетскиот танчер и кореограф Бенџамин Милпje. Тие во декември 2010 се свршија и објавија дека Натали е бремена.
Во јуни 2011 парот доби син Алеф, а следната година се венчаа на интимна еврејска церемонија во Калифорнија.

Во февруари 2017 на свет донесе и второ дете, ќерката Амелија.

Бенџамин во моментов е директор на балетот во Париската опера. Заради Натали ја промени верата – францускиот кореограф изјави дека му е важно да биде иста вера како и неговата сакана, па затоа премина во јудаизам.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close