Uncategorized

Гоца Тржан искрено: Старосната граница не ми дозволува да посвојам дете

Не може да посвои дете...

Пејачката Гоца Тржан (47) неодамна објави дека не забременила ниту по петтото ин витро оплодување и продолжува да се бори за проширување на семејството.

Фото Инстаграм/Гоца Тржан

Таа откри и зошто не може да посвои дете.

Фото Инстаграм/Гоца Тржан

– Мојата старосна граница не ми дозволува да посвојам дете, а на паровите кои ќе се вклучат во оваа приказна им требаат најмалку две-три години за да ги соберат потребните документи. Само што разговарав со Сергеј Четковиќ, кој ми кажа дека работи на забрзување на постапката – изјави Гоца Тржан.

фото инстаграм/ гоца тржан

– Јас и Раша одлучивме, ако немаме свое дете, ќе избереме дете на кое ќе му дадеме можност да оди на училиште и да живее пристоен живот. Се согласувам дека не треба сите да посвојуваат деца, но не може секој да раѓа. Разговараме дали на геј паровите треба да им се дозволи можноста за посвојување, а не сме разгледале колку хетеро парови не го оправдале родителството – додала пејачката.

фото инстаграм/ гоца тржан

– Имам дете и затоа немам таков притисок дали некогаш ќе станам мајка – изјави Гоца, која ја доби ќерката Лена од бракот со учесникот на реалити шоу Иван Маринковиќ.

фото инстаграм/ гоца тржан

– Сепак, сакам уште еднаш да бидам родител, да му родам дете на човек кој многу го сакам, кој е внимателен, паметен, човек од доверба. Тоа не е ни толку негова потреба колку што е моја. Да се ​​биде родител на дете кое не е твое е многу потешко и покомплексно отколку да се биде родител на биолошко дете. Покрај тоа, постојано ве обвинуваат дека „не е ваше“. Да посвоевме јас и сопругот дете, тоа ќе беше наше – заклучува Гоца, која во 2015 година се омажи за тапанарот Раша Новаковиќ.

фото инстаграм/ гоца тржан
фото инстаграм/ гоца тржан
фото инстаграм/ гоца тржан
Фото Инстаграм/Гоца Тржан
Фото Инстаграм/Гоца Тржан

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close