Кафе муабет

ГОБЕЉ И КАТАРИНА НА ЌЕРКАТА И ГО ДАДОА ИМЕТО „КАТЈА“ : Парот откри зошто ова име има посебното значење за нив!

Ова е прво дете за парот...

Катарина Грујиќ и Марко Гобељиќ го добија своето прво дете, девојчето по име Катја.

фото инстаграм/Катарина Грујиќ

Ова е прво дете за пејачката и фудбалерот, а возбудениот тато не ја криеше среќата. Она што е интересно е дека името Катја е всушност варијанта на името Катарина. Името доаѓа од грчкото име Катерина.

фото инстаграм/Катарина Грујиќ
фото инстаграм/Марко Гобељ
фото инстаграм/Катарина Грујиќ

Латинската форма на името е Катарина. Самото значење на името не е целосно разјаснето. Според едно толкување, тоа е изведено од грчкиот збор „хекатерос“ што значи „секој од двајцата“.

Според друга теорија, името потекнува од грчкиот „katharos“ (catharsis) што значи „чистота, чистота на емоциите“.

фото инстаграм/Катарина Грујиќ
фото инстаграм/Катарина Грујиќ

Во една емисија каде за прв пат се појави бремена, Катарина откри дека прво мислела дека ќе роди момче.

фото инстаграм/Катарина Грујиќ
фото инстаграм/Катарина Грујиќ

„Мислевме дека ќе биде момче, а кога дознавме дека ќе биде девојче, го избравме името Катја, мислам дека одговара на презимето. Не очекував ништо, тоа беше тежок период, короната, никој немаше надеж дека нешто ќе биде подобро „Најубавите работи ми се случија оваа година. Се верив, дознав дека сум бремена, а потоа се венчавме во кругот на семејството. Среќна сум на сите полиња, јас „најдов сродна душа, се надевам дека ќе биде така до крајот на мојот живот“, рече таа.

фото инстаграм/Катарина Грујиќ
фото инстаграм/Катарина Грујиќ
фото инстаграм/Катарина Грујиќ

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close