Кафе муабет

Вистнски џентлмен: Ова е сопругот на Јелена Бачиќ Алимпиќ поради кој сите и завидуваат!

Сопругот на Јелена Башиќ Алимпиќ има професија достојна за почит, имајќи предвид дека тој е истражен судија на Високиот суд во Нови Сад...

Водителката и писателка Јелена Башиќ Алимпиќ веќе 27 години е во среќен брак со нејзиниот сопруг Мирослав Алимпиќ.

Фото Инстаграм/ Јелена Бачиќ Алимпиќ
Фото Инстаграм/ Јелена Бачиќ Алимпиќ
Фото Инстаграм/ Јелена Бачиќ Алимпиќ

Сопругот на Јелена Башиќ Алимпиќ има професија достојна за почит, имајќи предвид дека тој е истражен судија на Високиот суд во Нови Сад, а со Јелена се запознале на работа.

Фото Инстаграм/ Јелена Бачиќ Алимпиќ

Имено, Јелена требаше да биде сведок на суд, но таа не одговори на таа поканата, се додека Мирослав не ја испрати полицијата да ја земе за да ја изведе на суд. Иако тогаш била лута, како што објавија медиумите, таа сепак ја исполнила својата граѓанска должност.

Фото Инстаграм/ Јелена Бачиќ Алимпиќ

Инаку, тие двајца често се појавуваат во јавноста на разни културни настани, а честопати се придружувани од нивните деца, ќерката Дуња и синот Марко.

Фото Инстаграм/ Јелена Бачиќ Алимпиќ
Фото Инстаграм/ Јелена Бачиќ Алимпиќ

За потсетување, Јелена Бачиќ Алимпиќ ја напушти новинарската професија пред седум години и целосно се посвети на пишувањето!

Фото Инстаграм/ Јелена Бачиќ Алимпиќ

Иако постигна толку многу, и во новинарството и како писател Јелена како и повеќето мајки, истакнува дека е најгорда на своите деца и дека за неа семејството е најголемо богатство.

Фото Инстаграм/ Јелена Бачиќ Алимпиќ

Иако е една од омилените автори во регионот, Јелена вели дека нејзиниот син нема одговор на прашањето кој од романите на неговата мајка му е омилен.

Фото Инстаграм/ Јелена Бачиќ Алимпиќ

– Тешко е да се добие конкретен одговор од Марко затоа што тој не прочитал ниту еден роман на неговата мајка. Што се однесува до Дуња (ќерка на авторот), сите и се допаѓаат, но е особено воодушевена од новата – изјави Бачиќ за „Hello“.

– Колку брзо минуваат годините …. Ќе го парафразирам големиот Иво Андриќ и неговата реченица:
„Ќе издржи таа години и часови, но„ не може да издржи часови и минути …

Фото Инстаграм/ Јелена Бачиќ Алимпиќ

“Секоја мајка, вистинска мајка ќе издржи се во секое време заради своите деца. Те сакам до бесконечност!”, напиша Јелена на социјалните мрежи пред неколку месеци со фотографија од нејзиниот наследник.

Фото Инстаграм/ Јелена Бачиќ Алимпиќ

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close