Кафе муабет

ВЕНЕРА ВЛЕГУВА ВО ЗНАКОТ НА РИБИТЕ И ЌЕ ТРАЕ ДО 2.5. – ПОДГОТВЕТЕ СЕ ДОБРО: Еве што ги чека хороскопските знаци

Многу убави работи се очекуваат оваа пролет...

Со своето поминување низ знакот Риби, Венера не ни носи ниту еден лош аспект.

фото илустрација

Првите денови од нејзиното влегување нè очекува секстил со Уран каде е нагласен аспектот на Венера Уранија, ослободената небесна Венера.

фото илустрација

Ова носи ненадејни и неочекувани романси, ненадејни добри вести, неочекувани љубовни изјави. Ова е аспектот на пеперутките во стомакот и среќните насмевки. Аспектот на Венера и Нептун ќе биде зајакнат и со секстил од Плутон, што ќе ги продлабочи љубовните врски, ќе им даде силно чувство за длабока љубов и неверојатни и креативни уметнички проекти.

фото илустрација

Оплодена од самото небо на Уран, од морската пена на Нептун, се роди оваа возвишена Венера во Риби.
Рибите се знак каде што Венера најдобро се чувствува и го извлекува најубавото од нив – уметност, танц, песна, поезија, фотографии од бајки, љубов и универзално, романси со среќен крај бидејќи ова е бајка на Венера. Ова е најчистата безусловна љубов без очекувања, его и лаги.

фото илустрација

Венера овде не е оптоварена со морал и општествени конвенции, таа сака заради самата љубов. Таа е среќна и возвишена, романтична и убава, полна со имагинација. Го праќа синот Амор (Ерос) да го погоди со стрела оној на кој му треба.

фото илустрација

Ова е Венера која сака гламур, прекрасни фустани, возбуда и тантела. Тантелна свила и сатенска долна облека, нешто помеѓу еротика и невиност.

фото илустрација

Од 20.4. до 3,5. нè очекува спој со Нептун каде најсилно ќе бидат нагласени романтиката, фантазијата, егзалтацијата, духовноста, средбата и комуникацијата со божествените суштества во нефизичките светови.

фото илустрација

Овде Венера може да претера и да оди во ескапизам и нереални фантазии, разочарувања и страдања, но и таа е дел од симболиката на Рибите.

фото илустрација

Аспектот на Венера и Нептун ќе биде зајакнат со секстил со Плутон, што ќе ги продлабочи љубовните врски, ќе им даде силно чувство за длабока љубов и неверојатни и креативни уметнички проекти.
Заедно со Нептун, Венера ќе биде во врска со Јупитер, кој се смета за еден од најубавите и најсреќните аспекти. Во традиционалната астрологија, Венера и Јупитер се сметаат за показател за среќна љубов, врска, брак.

фото илустрација

Оваа Венера најмногу позитивно ќе влијае на самите Риби, како и на Ракот, Скорпијата, Бикот и Јарецот и оние кои се во врска со некои од овие знаци.

фото илустрација

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close