MAMA

Блазе НИВ: Овие три знаци се најсмирените личности, сите сакаат да бидат како нив

Овие се трите најсмирни знаци на хороскоп, сите сакаат да бидат како нив

Овие се трите најсмирни знаци на хороскоп, сите сакаат да бидат како нив.

Тоа се Водолија, Бик и Вага.

Ако некогаш сте се запрашале зошто на најмала расправија добивате искри од очите и испарувате од ушите, додека вашите пријатели во знакот на Водолија, Вага и Бик се ладни како шприцери, вие не сте сами.

Факт е дека знаците во хороскопот реагираат различно на стресни ситуации и дека секоја од нив е приказна за себе, кога станува збор за нивото на „вриење“. Како и да е, од овие три истакнати знака, навистина би можеле да научите многу и да се обидете да реагирате потивко во тешки ситуации.

Дозволете си да размислите пред да реагирате.

Без разлика дали се работи за деца кои постојано поставуваат прашања, ве прашуваат или се спротивставуваат на вас, или тоа се колеги од работа кои ќе ве победат со нивните одговорности, обично кога набрзина реагирате, таквата реакција ви се враќа како бумеранг.

Бидете водени од претпазливоста на Бикот и не се согласувајте со сè што децата или колегите на работа бараат од вас. Вдишете и размислете трипати пред да се согласите со нешто. Чекор подалеку од ситуацијата за да видите поголема слика.

Кога гневот ќе ве проголта, секој најмал звук или настан во околината може да биде иритирачки. Кога сме лути, имаме впечаток дека сè е свртено против нас и дека во најлош дел сме погодени од невремето. Водолијата се води од слоганот „поширока слика“ или со отстранување на „јас“ на членот од ситуацијата.

Ставете се во чевлите на луѓето околу вас. Обидете се да ја пренесете вашата реалност од учесник на сведок и ќе видите колку поинаку сте способни да ги работите работите. Сè што не ве допира лично е повеќе кристално.

Размислете чекор по чекор.Секоја личност која е поинтензивна по природа, секој напад на лутина го доживува како огнено оружје што треба да го користат без оглед на колатералното оштетување. Вагата не се однесува така.

Тие користат мала работа наречена логика, на која се додава умереност за да размислат за своите емоции. Наместо да си дозволат да се водат од гнев до крајната цел – да викаат на сите околу нив, тие постепено го решаваат проблемот, чекор по чекор. Рационализација и забавување е всушност процес на запирање на гневот.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close