Новости

Беше најубаво девојче, а денес нема да ја препознаете – нејзината мајка и го yништи детството

Најубавото девојче - некогаш и сега

И кога имаше само две години, наместо да ужива во детството, нејзината мајка ја шминкаше и носеше на солариум секој ден

Не е тајна дека во Америка се поприлично популарни детските натпревари за убавина, па голем број мајки во нив гледаат шанса на своите ќерки да им ја предодредат судбината и да ги направат модели и манекенки.

Фото: Инстаграм/ Един Вуд

Но како и многу други работи во животот, така и ова е меч со две острици, а тоа најдобро на своја кожа го почувствува младата Един Вуд.

Фото: Инстаграм/ Един Вуд

Нејзиното лице најверојатно веќе ви е познато – таа беше прогласена за најубавото девојче во цела Америка и во изминативе години неколку пати победуваше на различни натпревари за убавина.

Фото: Инстаграм/ Един Вуд

Нејзината мајка Мики ја воведе во светот на натпреварите кога имаше само две години. Таа инсистираше нејзината ќерка секогаш да биде дотерана, да има совршен фризура, нашминкана и облечена во дамски фустани.

Како што пренесуваат странските медиуми, Мики својата ќерка од најрана возраст ја терала да јаде исклучиво нискокалорична храна, а ја водела и во солариум (!) и секојдневно и давала енергетски сокови. Тој начин на живот и таквото необично темпо не се одрази добро на нејзиното здравје, па затоа Един цело време имала главоболки, но и проблеми со системот за варење. Интересно е тоа што Един и денес се занимава со манекенство, а има само 15 години.

Фото: Инстаграм/ Един Вуд

Подоцна се појавија информации и дека Мики често ја тeпaлa ќерката, со цел да создаде „отпор во стресни ситуации“.

Фото: Инстаграм/ Един Вуд

На крај нејзината мајка беше предупредена дека мора да го смени однесувањето за државата да не и го одземе детето.

Фото: Инстаграм/ Един Вуд

Един на шест години веќе имаше 300 титули, но тогаш реши да се откаже од натпреварите за убавина.

Фото: Инстаграм/ Един Вуд

Таа денес има 15 години и се уште е модел, но само не толку како порано. Се има појавено и во неколку филмови, пишува свој блог, а неодамна издаде и своја автобиографска книга. Популарна е и на социјалните мрежи, па така само на Инстаграм има околу 60 илјади фанови.

Фото: Инстаграм/ Един Вуд

Како таа изгледа денес погледнете во продолжение:

Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд
Фото: Инстаграм/ Един Вуд

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close