Кафе муабет

Беше еден од најпознатите македонски пејачи, се пресели во Швајцарија и сега работи како доктор- Погледнете како изгледа денес Зоран Ванев (ФОТО)

Се откажа од музиката кога му предвидуваа успешна кариера...

Зоран Ванев се прослави со хитот „Јужна пруга“, балада која и денес се пее. Кога беше на врвот на кариерата ја напушти сцената, а денес со семејството живее во Швајцарија и работи како доктор по природна медицина.

ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм

Тој се пензионираше во време кога многумина му предвидуваа успешна кариера, наведувајќи го фактот дека ги видел и доживеал лошите страни на оваа работа.

ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм

Ванев својата кариера ја започна во деведесеттите години. По неколкуте хитови на македонски јазик со кои стана поприлично популарен, тој одлучи да издаде албум и за српскиот пазар, со кој исто така оствари голем успех.

ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм

Зоран по потекло е од Македонија, роден е во Штип, а како што еднаш објавија медиумите, се откажал од сцената кога сфатил дека и покрај бројните фанови, тоа не е за него.

ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм

Неговата кариера започнала во 1993 со неговата прва песна „Ангела“. Беше многу популарен пејач во Македонија во 1990-тите години, а потоа преселувајќи се во соседна Србија стекна уште поголема слава со неговите најпознати песни „Лила“, „Оскар“ и „Јужна пруга“.

ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм

„Јас би рекол дека има најава за прекрасна кариера, затоа што бев временски кратко активен на етрадата. Можеше реално тоа да се оствари, затоа што како искусен музичар отсекогаш знае какви песни мене ми одговараат и што би можел јас да исполнам, а публиката да биде воодушевена. За жал, видов и многу лоша страна од професијата, а тоа е издавање и уценување во врска со хонорарите за моите настапи.Потоа, многу лошо организирани манифестации, затоа што секој сака на брзина од нас уметниците да аработи, секој сака на некој начин во име на менаџерот повеќе да наштети отколку чесно да го одработи својот дел од работата. Кога сето тоа ќе го собереш, таа работа и не е баш и некое уживање“, изјави Ванев за српките медиуми.

ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм

Се уште се занимава со музика, но не толку активно, бидејќи настапува и оди, како што вели, само каде што сака. Во последните четири години неговата главна професија е нешто сосема друго. Како што открил, дипломирал на Природно-медицинскиот факултет и станал признат доктор по природна медицина во Швајцарија.

ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм

„Моите студии траеја цели пет години од понеделник до недела (без пауза), затоа што од понеделник до петок студирав на природниот отсек, а секоја сабота и недела ја изучував конвенционалната медицина“.

ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм

„Затоа и исчезнав од естрадата, но не се кријам воопшто, затоа што сега се занимавам со коректна работа“.

ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм

„Имам своја пракса во Цирих веќе четири години и како доктор по природна медицина сум признат во здравственото осигурување“, изјави Ванев во една пригода за српската телевизија „Нова“.

ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм

Многумина коментираат и дека денес изгледа речиси исто како во времето на неговата најголема популарност и дека не е многу променет.

ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм
ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм
ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм
ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм
ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм
ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм
ФОТО: Зоран Ванев / Инстаграм

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close