Бебе

Шехерезад за тешкото и болно породување: „Папочната врвца и беше околу вратот!“

Актерката пред неколку дена на свет го донесе своето трето дете...

Турската актерска двојка која имавме можност да ја погледнеме во серијата „1001 ноќ“ неодамна по трет пат се остварја во улогата на родители.

ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм
ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм

Убавата Шехерзада, актерката Бергузар Корел, пред неколку дена на свет го донесе своето трето дете, девојчето на кое му го даде името Лејла.

ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм
ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм

Актерката реши јавно да го сподели своето лично искуство од третото раѓање и посочи дека секое породување е разлилно.

ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм

“Приказната на Лејла беше посебна од првиот ден. И покрај силната болка што ја чувствував, на прагот од болницата реков дека нема да го родам ова девојче до 10 часот. На крајот од 40-та недела, докторот ми објасни дека тоа беше причината зошто нашата девојка сè уште не беше подготвена.

ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм

„Можеби папочната врвца е прекратка“, рече тој. Часовите минуваа и моето тело беше целосно подготвено за бебето да излезе. Сепак, таа одлучи да не држи во неизвесност. 11 болни часови поминати во болница Лејла се роди точно во 10 часот – како што мислев. Се роди со папочна врвца завиткана околу вратот и ме спречија да ја земам во раце. Иако се беше подготвено, Лејла се роди кога таа беше подготвена“, рече Бергузар.

ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм
ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм
ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм

Актерката во објавата сподели и неколку фотографии од породувањето, а со тоа, покажувајќи храброст, порача дека секое бебе е различно, а со тоа и – секое раѓање.

ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм
ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм

“Не планирајте ништо. Ова е нешто што си оди по својот пат. Важно е да имате искусен тим и лекар со кој вашата приватност и здравјето на бебето ќе бидат пред се”, рекла актерката.

ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм
ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм

Бергузар и нејзиниот сопруг, актерот Халит Ергенч (Сулејман Величествениот) се во среќен брак од 2009 година, а покрај девојчето Лејла, имаат и две момчиња, 11-годишните Али и Хан, кои во март ќе наполнат две години.

ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм
ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм
ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close