Брак

(ФОТО) Љубовта не можеше да го чека крајот на коронавирусот: Александар, кој е „заробен“ во Шведска, се ожени со својата невеста на границата

Сите беа физички во својата земја

На церемонијата присуствуваа и двајца полицајци.

Норвешанската невеста и шведската младоженец ги разменија своите завети за бракот пред неколку дена на церемонијата што се одржа на границата меѓу двете земји,. Сите беа физички во својата земја, придржувајќи се кон мерките за сузбивање на ширењето на коронавирусот.

Двојката за Би-Би-Си изјави дека веќе не можат да чекаат на одлуката за укинување на ограничувањата, а интересно е и дека младата жена се пошегувала за идејата за ваква венчавка.

– Не сакавме да го преместиме претходно закажаниот датум, сакавме да се ожениме – изјавија младенците.

Со оглед на тоа што Шведска имала многу поопуштен пристап кон борбата против коронавирусот во однос на другите европски земји, соседните земји како Норвешка не го имаат ставено  на списокот на земји до кои може да се патува.Затоа, парот одлучи да се заколне на вечна љубов во шумите во југоисточна Норвешка. Регион Холебек, на границата со Шведска. Младоженците стоеја на спротивните страни, разделени само со сатен бела лента.

Присуствуваа и полицајци

Младата Камила Ојорд објасни дека се шегувала околу предлогот за ваква венчавка, но дека пријателите и членовите на семејството ја прифатиле идејата со воодушевување.

Зетот, Александар Клин, им рече на новинарите дека ниту тој ниту неговиот избраничка не очекувале некој од нивните блиски пријатели да присуствува на церемонијата, со оглед дека патот до избраното место води по долга шумска патека. На крајот, двајцата беа воодушевени од бројот на гости на нивната свадбена церемонија во „шума“.

Меѓу непоканети гости беа двајца полицајци. Тие беа тука за да се уверат дека никој нема да ја премина границата.

– Полицијата љубезно нè праша дали можат да присуствуваат на церемонијата. Секако дека се согласивме со тоа – рекоа младенците.

И не само тоа, на крајот Александар го презил презимето на Камила.

Фото: Би-Би-СИ

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close