Бебе

Секое дете е карма на родителите, ништо не е случајно: Прочитајте добро и ќе разберете!

Да, тој мал човек доаѓа да ве научи толку многу. Тој ќе ве врати на вистинскиот пат.

Детето е како машина што ве турка напред дури и кога немате сила, што ви покажува за што сте подготвени, а не сте биле ни свесни за тоа.

Секоја личност доаѓа на овој свет со посебна, единствена мисија. Додека го живее својот животен пат, едно лице ја исполнува својата мисија, но исто така влијае и на животот на неговите родители.

Да, тој мал човек доаѓа да ве научи толку многу. Тој ќе ве врати на вистинскиот пат. Зајакнете. Доаѓањето на дете радикално и засекогаш ќе го промени вашиот живот.

Од друга страна, родителите имаат тенденција да го гледаат детето, односно неговата личност или однесување, како „нивен крст“, казна за нешто што го правеле во младоста, наместо да ги ценат сите убави работи што ги носат потомството.

Ако еден старец искрено го погледне својот живот и го анализира, тој сигурно ќе ги види сите успеси и победи што никогаш не би ги постигнал ако немаше дете, без разлика дали станува збор за промена на лош карактер или успех во кариерата мотивиран од дете, или нешто друго.

Детето е како машина што ве турка напред дури и кога немате сила, што ви покажува за што сте подготвени, а не сте биле ни свесни за тоа. Колку можете да бидете љубезни, трпеливи и несебични.Тоа честопати им отвора нови перспективи на животот на родителите. Ако родителот размисли и слуша подобро, веројатно ќе разбереше дека детето е во право. Размисли – колку поумно станавте кога станавте родител?

Ако вашето дете повеќе не живее со вас, ако вашата врска е разнишана, размислете каде сте направиле грешка, што не сте слушале, што не сте разбрале. Никогаш не е доцна да се разбере.

Ако имате болно дете, тоа е животна лекција што ќе ве направи посилни. Научете да уживате во животот, секој ден, што и да се случи. Да се ​​види среќата во најмалите работи. Такво дете е посебен подарок. Со Божја помош, таа ќе заздрави и заедно ќе уживате во плодовите на најважната лекција што сте ја научиле.

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close