Бебе

Ела Дворник предизвика бура од коментари: Зошто им ставате обетки на бебињата- тоа е брутално!

Ела заклучи дека на нејзините ќерки моментално не им требаат обетки...

Мислењата на тема дупнување на ушите кај бебињата се поделени. Додека некои мајки сметаат дека обетките се непотребни за бебето и дека детето има право само да одлучи дали да го стори тоа кога ќе бидат доволно стари.

фото илустрација

Дали да се дупнат ушите на новороденчето или да се почека детето да порасне и само да изрази желба или само да одлучи дали сака да носи обетки, е една од темите за кои се појавуваат спротивставени мислења, како кај родителите, така и кај професионалците.

фото илустрација

На оваа тема се огласи и инфлуенсерката Ела Дворник.

Таа често пати објавува интересни статуси на својот Фејсбук профил во кои бара од следбениците да напишат свое мислење за одредена тема. Овој пат се работеше за тоа дали треба или не треба да им се дупнат ушите на малите деца, а нејзиното прашање предизвика вистинска дебата.

foto ilustracija

“Интересна ситуација во разговорот за обетки на ушите: Ќерката на мојата пријателка побара од мајка си да и ги дупне ушите и таа ја одведе, бидејќи тоа беше желба на нејзината жеркичка и јас го поддржувам тоа. И јас секогаш се чувствував” ограничено “затоа што ми беше многу нелогично и брутално, зошто луѓето ги дупнуваат ушите на бебињата, но тоа го сакаше мама. (не ве осудувам ако сте таа личност, тоа е само во мојата глава) “, напишала Ела и продолжила :

И сега му велам на мојот сопруг колку е одлично што мојата пријателка ја зеде малата да и ги дупне ушињата бидејќи таа сакаше, а сопругот ми рече дека нема шанси ниту еден од нашите деца да стави обетки пред да наполни 13 години, кога сами ќе знаат да одлучуваат(btw го дупнав папокот со 13.) “.

На крајот од објавата, Ела заклучи дека на нејзините ќерки моментално не им требаат обетки и дека оваа одлука треба да се донесе кога некој е доволно зрел за да го стори тоа.

фото инстаграм/ Ела Дворник
фото инстаграм/ Ела Дворник

Инаку Ела Дворник е ќерка на Даниела и покојниот Дино Дворник, која е мајка на две деца, ќерките Бејли и Луми Врен, а многумина велат дека многу потсетува на својата мајка.

фото инстаграм/ Ела Дворник
фото инстаграм/ Ела Дворник
фото инстаграм/ Ела Дворник

Во февруари минатата година таа стапи во брак со нејзиното долгогодишно момче Чарлс Пирс.

Во 2017 година, Ела во еден нејзин пост ја опиша нејзината прва средба со Чарлс.

фото инстаграм/ Ела Дворник

„Се започна со пиво. Седевме во бар, во кој можеше да се пуши и слушавме како една жена пробува да пеее. По третото пиво, ние веќе почнавме да зборуваме за минатото и што сакаме од иднината. Ми се допадна неговиот британски акцент, иако мојот англиски звучеше смешно.Тој ме третираат како дама, иако никогаш во мојот живот не сум се чувствувал така. Имаше нешто во воздухот и двајцата сметавме дека нема да биде само една од тие ноќи “, напиша Ела.

фото инстаграм/ Ела Дворник
фото инстаграм/ Ела Дворник

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close